Vegetarische en Biologische Maaltijdboxen

Steeds meer mensen worden vegan, wat uiteraard volledig te begrijpen is. Als veganist maak je een groot verschil door niet mee te doen aan dierenleed. Ook de vraag naar vegan maaltijdboxen hierdoor wordt steeds populairder in Nederland, al blijft het nog een kleine doelgroep vergeleken de rest. Het is jammer dat er op dit moment nog geen enkele maaltijdboxservice inspringt hierop, tot op heden is er namelijk geen vegan maaltijdbox verkrijgbaar. En dat is natuurlijk erg jammer.

Zo zijn er wel diverse biologische maaltijdboxen verkrijgbaar van onder andere de Mathijs Maaltijdbox, Hellofresh Maaltijdbox en de Ah Box. Je ziet ook dat deze steeds populairder worden. Ook zijn er enkele vegetarische boxen verkrijgbaar, maar is dit aantal nog vrij beperkt. Wij verwachten dat dit in de toekomst wel zal groeien en dat er hopelijk ook een vegan maaltijdbox in de markt komt. De markt van maaltijdboxen groeit enorm hard sinds twee jaar geleden, zo komen er steeds meer verschillende aanbieders bij en ook verschillende soorten boxen. Van biologische boxen, tot fruitboxen tot boxen met gezonde snacks bijvoorbeeld. Steeds meer mensen willen gezonder leven en eten en daar horen verse en kwalitatieve ingrediënten bij.

Vegan, een opkomende foodtrend

Het aantal mensen dat vegan wordt is de laatste enkele jaren flink toegenomen. Mensen zijn steeds meer op de hoogte van het dierenleed en ook hun eigen gezondheid. Vegan zijn brengt diverse gezondheidsvoordelen, maar belangrijker nog is is de bijdrage aan de natuur en dieren.

Kijk hier wat de mogelijkheden zijn voor biologische maaltijdboxen.

Als vegetariër wordt het je niet altijd even makkelijk gemaakt. Niet iedereen in je omgeving houdt er rekening mee dat jij geen vlees eet. Ook zijn er bij de meeste restaurants maar weinig keuzes voor een vegetariër. Maar hoe zit dat bij de maaltijdboxen? Houden deze aanbieders er rekening mee? En zijn er vegetarische maaltijdboxen? Wij hebben het voor je uitgezocht en geven er in dit artikel antwoord op.

Dat niet alle foodboxen vegetarisch zijn dat is al bekend. Vaak bestaat de verdeling van een maaltijd uit een deel groente, een bron van koolhydraten en een bron van eiwitten. De bron van eiwitten is vaak vlees of vis. Momenteel is er maar een aanbieder van maaltijdboxen die volledig vegetarische maaltijden aanbied.

HelloFresh veggiebox

De maaltijdboxen van HelloFresh zijn zeer uitgebreid. Een van de boxen is de zogenaamde veggiebox. Deze box is speciaal voor vegetariërs ingericht. Om deze reden is deze volledig voorzien van groente. Als je denkt dat het koken met alleen groente saai is zou je deze box zeker eens moeten proberen. Iedere week slaagt het team van HelloFresh er weer in om unieke en lekkere recepten samen te stellen. Deze recepten zullen zelfs bij jou vlees-etende vrienden in de smaak vallen. De vegetarische recepten bevatten wel zuivel producten die in de box worden geleverd.

En de overige aanbieders?

Zoveel maaltijdboxen en zo weinig vegetarische boxen. Er gaat iets goed mis, zou je als vegetariër denken. Momenteel is de markt van foodboxen enorm aan het groeien. We verwachten dat er de komende maanden meer vegetarische boxen bij zullen komen. Tot die tijd moeten we je helaas teleurstellen met het beperkte aanbod. Wat je ook zou kunnen doen is kiezen voor een maaltijdbox die vlees bevat zoals de Mathijs maaltijdbox.

Deze is voorzien van drie gerechten, waarvan er misschien 1 of 2 vlees bevatten. Je zou voor je zelf dit stukje vlees aan iemand anders kunnen geven en zelf een vleesvervanger erbij kopen. Op deze manier kun jij toch nog een box bij een andere aanbieder aanschaffen.

Wij zijn benieuwd naar jouw mening, vind jij dat er meer vegetarische maaltijdboxen moeten komen? Laat het ons weten door middel van een reactie.

Biologische fooxbox – Waar moet ik zijn?

Ben je specifiek op zoek naar een biologische maaltijdbox? Dan is het vaak even lastiger zoeken. In veel maaltijdboxen worden wel deels biologische producten gebruikt, maar vaak niet alles.  Wil je gegarandeerd een maaltijdbox die is opgesteld aan de hand van biologische producten? Dan is de Beebox maaltijdbox de oplossing.

Beebox is het enige maaltijdbox bedrijf dat een keurmerk heeft zover, namelijk het EKO keurmerk. Het bedrijf heeft verschillende maaltijdboxen, namelijk vier. De boxen zitten allemaal vol met biologische ingrediënten. Het voordeel van Beebox is dat zij een keurmerk hebben wat staat voor duurzaam ondernemen en respect voor de natuur.

Ook interessant is dat dit bedrijf verschillende boxen heeft die goed aan jouw levensstijl kunnen aanpassen. Zo vindt je bijvoorbeeld een box dat past bij een koolhydraatarm dieet, maar ook een box met wat gezonde extra snacks.

Wanneer je wilt dat er wel deels biologische producten wordt gebruikt, maar het voor jou persoonlijk niet uitmaakt of dit 100% is, dan kun je ook kiezen voor andere maaltijdboxen. Ook Hellofresh, Matthijs Maaltijdboxen en de Allerhande Box bieden een groot aanbod van biologische ingrediënten aan in hun boxen. Wat voor velen belangrijker is, is dat de boxen verse producten bieden. Op deze wijze kun je elke keer heerlijke recepten op tafel zetten die ook nog is erg gezond zijn. Het is natuurlijk nog beter om deze producten biologisch te krijgen wanneer dit mogelijk is.

Wat wordt er precies met biologisch bedoeld?

Belangrijk om te weten is dat biologische ingrediënten afkomstig zijn van biologische landbouw, wat betekent dat de ingrediënten en producten natuurlijk gekweekt zijn met alle respect voor de natuur. Het is de wijze waarop het voedsel tot stand is gekomen in de landbouw. Dit betekent dat er strengere regels gesteld zijn met betrekking tot de omgang van het milieu en de natuur en ten slotte de dieren. Zo kun je verwachten dat biologische boeren dus ook geen slechte chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken. Dit betekent dat de boeren in veel gevallen in minder grotere massa kunnen worden, waardoor je wat meer betaald voor de producten. Maar dat is de kwaliteit en smaak van de producten meer dan waard.

5/5 - (1 stemmen)

1 gedachte over “Vegetarische en Biologische Maaltijdboxen”

  1. Een echte vegetariër koopt geen box met 1 of 2 vlees. Dat dit überhaupt geopperd wordt. Alleen door een vleeseter. Je wordt vegetariër om diverse redenen en vanuit principes. Anno 2017 is het jammer dat er nog weinig is, je vaak uitkomt op pasta, je als alternatief een salade kunt kiezen !?! Ik heb Hello fresh geprobeerd, maar nadat eerste box als vleesbox werd geleverd en niet als veggiebox zoals gevraagd, was ik enorm teleurgesteld. Daarbij zitten er geen vleesvervangers bij, die mijn gezin wel nodig heeft en betaal ik voor uitsluitend groente hetzelfde als iemand met vlees en groenten. En moet ik vleesvervangers alsnog aanschaffen. Recepten zijn hierop niet afgestemd en betaalde veel meer uiteindelijk dan wanneer ik zelf boodschappen doe. Dit geldt tot nu toe voor alle uitgeprobeerde leveranciers van boxen. Er mag wel eens navraag gedaan worden bij vegetarische consumenten en hun ideeën laten uitwerken.

    Beantwoorden

Plaats een reactie