Review over de Krat ervaringen

Tussen alle aanbieders van maaltijdboxen, ben ik lang op zoek geweest naar een onderscheidende aanbieder. Toen ik deze vond ik in De Krat, heb ik besloten om deze dan ook maar eens te gaan proberen. Omdat ik iedereen wil laten leren van mijn ervaring, schrijf ik er hier een review over. Deze heb ik exclusief geschreven voor Maaltijdboxen.net.

Onderscheidend de krat maaltijdbox

De reden waarom ik bij De Krat uitkwam als onderscheidend product binnen de groep maaltijdboxen, is dat deze in alles net wat anders is dan de concurrenten. Dit is al te zien bij het eerste bezoek aan de website. Er is een speels lettertype gebruikt en de uitstraling doet biologisch een eerlijk aan net als bij de Beebox. Dit blijkt te kloppen. De Krat biedt namelijk alleen duurzaam geproduceerde seizoensproducten van Nederlandse bodem aan. De Krat heet waarschijnlijk zo, omdat de producten in een houten kratje worden geleverd. Dit kun je weer mee teruggeven, voor een maximaal resultaat op het gebied van duurzaamheid. De enige aanbieder waarmee de krat te vergelijken is, is de Beebox. Het verschil met De Krat, is dat Beebox echt alleen biologische producten aflevert. De Krat heeft zoveel mogelijk biologische producten, maar richt zich vooral op duurzaamheid.

Relatief simpel, met herkenbare groenten

Wanneer ik De Krat binnen krijg, wordt ik meteen blij. Het bedrijf levert wat het belooft, aan de producten te zien. Daarnaast zit er een simpel recept bij, een blaadje met geprinte tekst. Geen ultramodern design met plastic kaarten of aandacht voor stijl. Dit komt precies overeen met het gevoel dat ik had bij dit bedrijf toen ik voor het eerst de website bezocht: eerlijk en simpel. Dus ook op dit gebied krijg ik wat ik verwacht. Waar ik ook blij van word, is dat de gerechten van deze recepten er redelijk simpel uitzien. Ook hier weer geen ultramoderne, vergezochte ingrediënten en recepten. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ook dat is precies waar ik op gehoopt had toen ik deze krat bestelde. Mijn eerste indruk valt dus in één woord samen te vatten: het voldoet aan de verwachtingen.

Bereiding de Krat recepten

Wanneer ik de gerechten aan het maken ben, valt me op dat er vrij veel groente is meegeleverd. Iets meer groente dan wij als gezin eten. En al helemaal wanneer je je bedenkt dat de kinderen er niet zo dol op zijn. Maar gelukkig hebben we een konijn dat hier ook heerlijk van kan smullen. Ik hoef in elk geval niet zoveel weg te gooien als ik normaal doe wanneer ik met de porties uit de winkel moet werken, waarbij een portie voor 2 te klein is en een portie voor 4 veel te groot. Het recept is redelijk gemakkelijk te volgen, zoals volgens de reviews eigenlijk bij alle maaltijdboxen het geval is. Uiteindelijk krijg ik inderdaad het relatief simpele gerecht dat van tevoren volgens het recept was beloofd. Voor de kinderen naar smaak iets te veel groente, maar mijn man en ik zijn er blij mee. Kan ik eindelijk mijn goede voornemen van gezonder eten eens waar gaan maken.

Overige voordelen

Naast duurzaamheid van de producten, de krat en de recepten, en de hoeveelheid groente die in De Krat te vinden is, zijn er nog andere voordelen van deze maaltijdbox. Zo is een grappig weetje, dat je via de website en cadeaubon kunt bestellen voor De Krat. Dat is nog eens een uniek cadeau. Daarnaast kun je vriendenkorting krijgen wanneer je vrienden via jou De Krat willen uitproberen. Ten slotte is er naast de Gemakskrat ook een Weekendkrat te krijgen. Ook dit is een vrij uniek concept, aangezien de meeste maaltijdboxen gericht zijn op doordeweekse bereiding.

Rate this post

Plaats een reactie