Op welke punten maaltijdboxen vergelijken?

Maaltijdboxen komen op veel punten met elkaar overeen, maar kunnen ook op veel verschillende punten van elkaar verschillen. Het zou immers niet slim zijn om precies dezelfde eigenschappen van je concurrent te hanteren bij je eigen maaltijdboxen. Het voordeel van de vele verschillende maaltijdboxen, is dat jij als consument genoeg keuze hebt. Misschien zelfs zo veel keuze, dat je eigenlijk niet meer zo goed weet welke maaltijdbox het beste aansluit bij jouw voorkeuren. Daarom zijn er verschillende websites opgezet die de maaltijdboxen vergelijken. Handig, toch? Maar wat zijn precies de punten waar maaltijdboxen met elkaar vergeleken worden?

Levering en eventuele kosten

Verschillende aanbieders bieden gratis levering aan, maar lang niet allemaal. Sommige maaltijdboxen kun je ook op een bepaald punt ophalen, zoals de Allerhande box. Deze kun je bij een Albert Heijn winkel ophalen. Daarnaast worden sommige maaltijdboxen niet in het hele land geleverd. Zo bezorgen de meeste verkopers niet op de Waddeneilanden. Sommige aanbieders, zoals FoodWeLove, bezorgen ook in het buitenland.

Abonnementsvormen

Wanneer je slechts eenmalig een maaltijdbox wilt aanschaffen, moet je bij een aantal verkopers een abonnement nemen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de maaltijdboxen van Marley Spoon. Vaak kun je dit flexibele lidmaatschap wel direct weer wijzigen of opzeggen. Bij de Allerhande box daarentegen, kun je eenmalig een maaltijdbox kopen zonder dat je meteen ergens aan vast zit. Voor veel mensen is dit een groot pluspunt.

Biologische ingrediënten

Sommige mensen hechten veel waarde aan het milieu, het klimaat, de dieren om ons heen en de natuur. Zij vinden het dan ook belangrijk dat de producten die ze consumeren zo min mogelijk schade hebben toebracht aan onze samenleving. Voor deze mensen is een maaltijdbox die gebruikmaakt van biologische producten een absolute must. Hoewel veel maaltijdbox-aanbieders zeggen dat ze biologische producten gebruiken, heeft er slechts één verkoper in Nederland het EKO-keurmerk. De boxen van Beebox bevatten uitsluitend biologische producten en zijn erg populair.

Keuze in recepten

Bij iedere maaltijdbox worden een aantal recepten geleverd, afhankelijk natuurlijk van het aantal maaltijden. Bij 9 van de 10 maaltijdbox-aanbieders kun je niet zelf kiezen welke recepten je graag in de box wilt hebben. Wel kun je vooraf alvast bekijken welke recepten je in de volgende maaltijdbox kunt verwachten. De meeste recepten zijn zo opgesteld dat je ze binnen een half uurtje op tafel kunt zetten. Behalve de Variatiebox van Mathijs Maaltijdbox. Deze box bevat recepten waarvoor je makkelijk drie kwartier in de keuken staat.

Vegetariërs en veganisten

Er zijn maaltijdbox-aanbieders die rekening houden met vegetariërs en veganisten. Zij hebben dan ook speciale boxen voor deze mensen in het assortiment, denk bijvoorbeeld aan de boxen van HelloFresh en Beebox. Voor veganisten is er over het algemeen minder keus dan voor vegetariërs. Er zijn ook aanbieders die niet zo veel rekening houden met deze speciale voorkeuren, zoals Albert Heijn.

Aanvullende boxen of boodschappen

Naast maaltijdboxen, hebben sommige eetbox-aanbieders ook ontbijtboxen, fruitboxen en wijnboxen in het assortiment. Bij Mathijs Maaltijdbox kun je bijvoorbeeld iedere week een goed gevulde fruitbox erbij bestellen. Bij HelloFresh kun je zelfs een ontbijtbox en een wijnbox bestellen. Bovendien kun je bij de Allerhande box aanvullende boodschappen toevoegen aan het virtuele boodschappenmandje. Deze maaltijdbox bestel je namelijk via de website van Albert Heijn, waar je ook andere boodschappen online kunt bestellen.

Betaalmethoden

De betaalmethoden wisselen sterk per aanbieder. Zo betaal je bij Marley Spoon en HelloFresh met Visa, Mastercard, PayPal, American Expresse of Ideal en bij Streekbox en Beebox met Ideal of automatische incasso. Bij de Allerhande box kun je alleen met pin betalen op het moment dat de box bezorgd wordt of als je het eetpakket op gaat halen.

Wisselende prijskaartjes

De prijzen voor een maaltijdbox liggen allemaal tussen de €30,00 en de €50,00 euro, afhankelijk van het aantal personen en de hoeveelheid maaltijden. De aanvullende boxen zijn wat kleiner en hebben dan ook lagere prijzen.

Bronnen

Rate this post

Plaats een reactie