Online boodschappen doen

Sinds de SRV-wagen (Samen Rationeel Verkopen) vrijwel geheel uit het straatbeeld is verdwenen, blijkt er toch nog steeds een behoefte bestaan om de boodschappen aan huis geleverd te kunnen krijgen. Verschillende supermarkten, zoals bijvoorbeeld Albert Heijn, Jumbo en Spar, zijn daar op ingesprongen met een boodschappenbezorg-service. Reuze handig, want je kunt je bestelling laten bezorgen op het moment dat het jou uitkomt. Er kleeft echter wel een nadeel aan: je moet nog steeds zelf bedenken wat je ’s avonds op tafel gaat serveren. Meestal blijkt dan dat de menu’s vrijwel hetzelfde zijn als die van de vorige weken. Maaltijdsleur.

De Maaltijdbox

Daar is sinds een paar jaar een oplossing voor, namelijk de maaltijdbox. Het aanbod van diverse maaltijdboxen breidt zich hoe langer, hoe meer uit, waaruit we kunnen concluderen dat er veel vraag naar is. En dat is niet zo verwonderlijk: je hebt er dan wel zelf voor betaald, maar elke keer wanneer je zo’n box in ontvangst neemt, voelt het als een cadeautje: “Wat zal er deze keer in zitten?”

De meest bekende maaltijdboxen zijn die van HelloFresh. HelloFresh biedt verschillende boxen aan: de Original Box, de Veggie Box, de Family Box en de Ontbijt Box. Al deze boxen zijn elke week weer anders samengesteld met de meest verse en verrassende ingrediënten. Bovendien worden er handige recepten bijgeleverd, zodat je snel en makkelijk een gezonde maaltijd op tafel kunt zetten. Voor degenen die niet meteen aan een abonnement willen beginnen is er de Proef Box, zodat je kan kijken of het iets voor je is. Als dat het geval is, dan kun je je online aanmelden als lid en wordt er wekelijks een box aan huis geleverd. Uiteraard op maat: je kiest een box en geeft aan voor hoeveel dagen (drie, vijf, of zeven) en voor hoeveel personen het is. Ook is het mogelijk om de leveringen een tijdje stop te zetten, bijvoorbeeld als je zelf wel weer eens naar de winkel of de markt wilt, op vakantie gaat, of gewoon denkt: “Nu eventjes niet.” Alles kan.

Allerhande Box

Naast de boodschappenbezorg-service biedt grootgrutter Albert Heijn nu ook de Allerhande Box. Deze kun je online bestellen naast de boodschappen die je wilt laten bezorgen, maar je kunt de box ook zelf ophalen bij jouw filiaal. De box is gevuld met diverse ingrediënten en recepten die genoeg zijn voor drie gezonde maaltijden voor twee- of vier personen. Allerhande werkt zonder abonnement en bezorgt je bestelling gratis thuis.

Beebox

En dan is er ook de Beebox. Deze maaltijden bestaan uit louter biologische producten die allemaal afkomstig zijn van verschillende boeren en telers uit het hele land. Met een abonnement ben je wekelijks verzekerd van de allerverste ingrediënten van Hollandse bodem. En omdat alles direct van de boer komt, is de samenstelling van de Beebox altijd seizoensgebonden. Je kunt kiezen uit drie verschillende boxen: de Fruit en Groentebox, de Gezinsbox en de Koksbox (voor wie wel van een uitdaging houdt.) Elke box bevat genoeg producten om drie dagen lang een gezonde maaltijde te kunnen bereiden. De recepten worden niet bij de box geleverd, maar worden je in een nieuwsbrief per e-mail toegestuurd. Helaas bezorgt Beebox (nog) niet overal in Nederland.

Zo ook Zinner Dinner, maar die zeker interessant is voor mensen die in- en rond de Randstad wonen. Zinner Dinner biedt uitsluitend biologische producten die ze voornamelijk uit Nederland halen.

Last, but not least: Marley Spoon. Een van origine Duits bedrijf dat zeer succesvol is in het buitenland tot zelfs in Amerika. Ook zij zijn van alle online-gemakken voorzien. De inhoud van de box is iets minder een surprise, want bij Marley kun je elke week kiezen uit zeven verschillende recepten. Maar je kan je ook laten verrassen en de keus aan Marley Spoon overlaten.

Je ziet het: de maaltijdboxen-aanbieders schieten als paddestoelen uit de grond. Het gemak dat de mens dient is booming business. En misschien schrik je af en toe van de prijzen die er gevraagd worden: reken maar eens uit wat je betaalt in de winkel voor de producten van dezelfde kwaliteit. (en dan moet je ze ook nog zelf halen en naar huis tillen).

Rate this post

Plaats een reactie