Mathijs Maaltijdbox of Allerhande Box?

Er wordt de laatste tijd veel reclame voor gemaakt, en je hebt er dus vast weleens over gehoord: maaltijdboxen. Er zijn verschillende aanbieders. Ben je geïnteresseerd in dit concept en wil je weten wat de voor- en nadelen van de verschillende aanbieders zijn? Vorige week vergeleken wij de Mathijs Maaltijdbox met HelloFresh. Vandaag worden de maaltijdboxen van Mathijs en van Albert Heijn met elkaar vergeleken.

Wat het eerste opvalt

Wanneer je de website van beide aanbieders bekijkt, zijn er een aantal zaken die meteen opvallen. Ten eerste is de website van de Mathijs Maaltijdbox een stuk overzichtelijker dan die van de Allerhande Box. Ten tweede richt de eerste zich vooral op de voordelen van het concept voor gezondheid en milieu, terwijl de Allerhande Box vooral wijst op het gemak van dit product.

Levering van de maaltijdboxen

Qua levering verschillen de twee boxen. Matthijs levert alleen op maandag tussen 17.00 en 22.00 uur. Ben je niet thuis, dan wordt het product afgeleverd bij je buren. Helaas kun je op maandagavond dus nog geen gebruik maken van de box, wanneer deze na etenstijd wordt geleverd. Deze box kan overal in Nederland worden bezorgd, behalve op de Waddeneilanden. De Allerhande Box is qua leveringstijd een stuk flexibeler. Je kunt kiezen tussen levering thuis of afhalen in de winkel, wat je kunt doen op een tijdstip dat jou uitkomt. Daarnaast kun je zelf je favoriete bezorgmoment kiezen. Ben je echter niet thuis, dan zijn ze een stuk minder flexibel. Brengen op een later tijdstip, wanneer mogelijk, kost je drie euro extra. Kan hij niet worden bezorgd, dan ben je zelfs 10 euro extra kwijt. Wel kun je regelen dat hij op een ander adres wordt bezorgd binnen hetzelfde bezorggebied. Het product kan nog niet overal in Nederland worden bezorgd. Woon je op Texel, dan kun je hem afhalen in de winkel. Overige Waddeneilandbewoners moeten naar het vasteland.

Wel of geen abonnement

Bij Mathijs wordt er gebruik gemaakt van een lidmaatschap. Je kunt kiezen voor bezorgen elke week of om de week en je kunt hem via je eigen inlogpagina altijd pauzeren als je er eventjes geen behoefte aan hebt of als je op vakantie bent. Pauzeren en opzeggen kan tot 6 dagen voor je volgende levering. Bij Albert Heijn kun je het product per week apart bestellen. Je zit dus nergens aan vast en geeft zelf je bestelling door. Je kunt ook een planner invullen met het gewenste bezorgmoment. Dan krijg je het product standaard elke week of om de week geleverd op het tijdstip dat je hebt ingevuld. Je moet er dan wel, net als bij de boxen van Mathijs, zelf aan denken om je bestelling te wijzigen, pauzeren, of stop te zetten. Dit kan tot 4 dagen voor je volgende bezorgdag of 5 dagen voor je volgende ophaaldag.

Verschillen Mathijs Maaltijdbox en AH box

Voordeel van de Matthijs Maaltijdbox is dat je de keuze hebt uit een familiebox, speciaal gericht op het mee-eten van kinderen, een maaltijdbox voor 2 of 4 personen en een fruitbox. De Allerhande Box is er alleen in een uitvoering voor 2 of 4 personen. Verder wordt er bij de Matthijs Maaltijdbox zoveel mogelijk gebruik gemaakt van biologische producten en producten uit eigen land en is vis altijd met MSC-keurmerk. Om toch voldoende variatie te bieden wordt ook vanuit het buitenland voedsel gebruikt. De producten van Allerhande zijn niet per se biologisch of verantwoord. Er wordt rekening gehouden met scharrelvlees, biologische groenten en duurzame vis waar mogelijk.
De Allerhande Box heeft ook nog een extra voordeel ten opzichte van de Matthijs Maaltijdbox, namelijk dat je gratis je overige boodschappen mee kunt bestellen. Deze worden dan op hetzelfde moment geleverd als de maaltijdbox.
Voldoende verschillen dus, tussen de twee aanbieders. Dit zal vast helpen bij het maken van je keuze.

Rate this post

Plaats een reactie