Marley Spoon

Marley Spoon is inmiddels ook een bekende partij aan het worden in de maaltijdboxen branche. Van oorsprong komt het bedrijf uit Duitsland en is het nog ‘vrij’ nieuw in Nederland sinds het gestart is in 2014. De maaltijdboxen van dit merk staan voor een hoge kwaliteit, wekelijks selecteren een aantal chefs weer de meest lekkere recepten waarbij gezondheid in het teken staat. Zo kun je altijd verse ingrediënten verwachten van onder andere lokale leveranciers. Ook goed om te weten is dat duurzame producten een kernwaarde spelen bij het bedrijf.

Een ander voordeel van de boxen van Marley Spoon zijn dat de recepten altijd eenvoudig te bereiden zijn. Geen complexe instructies en moeilijke handelingen: heerlijke recepten met een simpele voorbereiding. Alle recepten zijn te bereiden binnen een half uur.

De inhoud van een Marley Spoon maaltijdbox

Marley Spoon heeft wellicht minder mogelijkheden dan Beebox of Mathijs Maaltijdbox, maar dat doet de kwaliteit niet minder. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit twee verschillende boxen. Namelijk de ‘Classic’ box en de ‘Custom’ box.

De Classic box is een standaard box opgesteld voor twee personen en drie gerechten. Perfect wanneer je dus een aantal drukke dagen in de week hebt bijvoorbeeld. Of gewoon even geen inspiratie hebt om elke dag wat op tafel te zetten. Dit pakket heeft natuurlijk obstakels als je een groter gezin hebt of gewoon met meer personen wilt eten. Gelukkig heeft het bedrijf hier een perfecte oplossing voor, namelijk de Custom box. Zoals de naam al doet zeggen kun je het hier meer naar eigen wens inrichten. Dit betekent dat je kan kiezen uit twee, vier, zes of acht personen. Bij twee of vier personen, kun je kiezen uit maximaal drie gerechten. Bij zes personen heb je de mogelijkheid voor twee gerechten en bij acht personen slechts één gerecht. Wekelijks kun je weer kiezen uit heerlijke verse recepten, zo vindt je onder andere vlees, vis en ook vegetarische recepten.

Hoe zit het precies met het abonnement?

Belangrijk om te weten is hoe het precies met een abonnement. Het is een flexibel abonnement, wat fijn is als consument. Zo kun je eenvoudig via je profiel het abonnement op pauze zetten, opzeggen of gewoon even een weekje overslaan bijvoorbeeld.

Bezorging

Het fijne aan de service en de Marley Spoon maaltijdboxen is dat deze ook op een flexibele tijd bezorgd kunnen worden. Je kunt namelijk kiezen welke dagen er beschikbaar zijn en ook diverse tijden. Met een druk leven, is dit natuurlijk fantastisch. Ook is er gratis bezorging in heel Nederland (behalve de Waddeneilanden).

Marley Spoon kortingscode

MarleySpoon.nl maakt gebruik van een speciale kortingscode die niet ingevult hoeft te worden. Normaal gesproken krijg je een kortingscode en kun je deze invullen bij het afrekenproces. Dit levert soms nog al wat vragen op. Om deze redden kun jij als nieuwe klant via een speciale link bestellen. Momenteel krijgen nieuwe klanten maar liefst 20 euro korting op een maaltijdbox naar keuze. Hiervoor geldt er geen minimum order bedrag. Ook is er geen eind datum van deze actie bekend.

Profiteer daarom vandaag nog van korting, door met de kortingscode te bestellen.

Aanbiedingen en korting

Het kan voorkomen dat er op een bepaald moment geen actiecode beschikbaar is. Als je op zo’n moment toch voordeliger uit wilt zijn kun je kijken naar de aanbiedingen. Aanbiedingen en kortingacties zijn vaak tijdelijk dus hiervoor geldt dat je er snel bij moet zijn. Zodra er aanbiedingen zijn zullen wij deze hier publiceren.

Op de hoogte blijven van acties? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, wij houden jou gratis op de hoogte!

Verdubbelde omzet in 2017

Marley Spoon is een van de bekendste namen uit de maaltijdbox industrie. In 2017 verdubbele de omzet van het Duits bedrijf. Dit blijkt uit een persbericht dat Marley Spoon vorige week verstuurde. Precieze cijfers zijn niet genoemd, maar het zal waarschijnlijk rond de 40 miljoen euro liggen. Er werden in 2017 dus heel wat maaltijdboxen van Marley Spoon verzonden!

In Nederland kun je heel gemakkelijk een maaltijdbox van Marley Spoon bestellen. Geef daarbij aan voor hoeveel personen je wilt bestellen en hoe vaak je een maaltijdbox per week aan huis wilt ontvangen. Vervolgens bezorgd Post NL de gezonde maaltijd aan huis. Marley Spoon werkt namelijk samen met Post NL om de bezorging zo snel mogelijk te laten verlopen.

Gaat Marley Spoon naar de beurs?

Overigens legt Marley Spoon het wat betreft verzendvolume nog wel af tegen Hello Fresh. Deze concurrent verzond in 2017 tussen de 125 en 150 miljoen maaltijdboxen, tegenover de 10 miljoen van Marley Spoon. Nog wel een aanzienlijk verschil dus. Desondanks kan Marley Spoon 2017 een succesvol jaar noemen. Het heeft misschien plannen om naar de beurs te gaan. Het bedrijf heeft aangegeven op zoek te zijn naar diverse financieringsmogelijkheden om dit mogelijk te maken. De toekomst zal het leren!

Marley Spoon levert voortaan maaltijden in herbruikbare koelbox

De populaire maaltijdboxen leverancier Marley Spoon is gestopt met het bezorgen van eten in kartonnen dozen. In plaats daarvan ontvangen klanten vanaf deze maand hun ingrediënten en maaltijden in herbruikbare koelboxen. Daarmee wil Marley Spoon de hoeveelheid verpakkingsafval en de milieubelasting verminderen…

Het initiatief van Marley Spoon is het resultaat van een samenwerking met Post NL. De nieuwe boxen bevatten speciale koelementen die de ingrediënten en maaltijden tijdens het bezorgen op de juiste temperatuur houden. Daardoor blijven de producten altijd vers. Klanten ontvangen tijdens de levering hun maaltijden in speciale zakken. Vervolgens gaat de koelbox weer terug naar het magazijn, om de volgende keer opnieuw gebruikt te worden. Het feit dat de koelboxen minstens 300 keer hergebruikt kunnen worden is gunstig voor het milieu.

De tijd dat Marley Spoon haar maaltijden bezorgde in kartonnen dozen is definitief voorbij. Toch was ook deze manier van leveren aardig duurzaam, omdat het karton voor minstens 60 procent bestond uit gerecyled materiaal. De koelboxen van Post NL hebben echter het grote voordeel dat ze  veel vaker gebruikt kunnen worden.  Het hergebruiken scheelt uiteraard veel tijd, geld en materiaal.  Het bespaart namelijk duizenden kilo’s papier en daarmee bomen per jaar.

Veel gestelde vragen

Hoeveel verschillende boxen zijn er?

Op Marleyspoon.nl kun jij kiezen uit twee verschillende boxen. Dit is de familiebox en de classicbox. Bij deze boxen kun jij zelf kiezen hoeveel maaltijden je wilt en voor hoeveel personen.

Hoe werkt het flexibel abonnement?

Bij Marleyspoon.nl wordt er met een flexibel abonnement gewerkt. Dit is eigenlijk een abonnement die eenvoudig te wijzigen is. Tot zes dagen voor de levering kun jij de box aanpassen. Zo kun je een week overslaan, of een week extra maaltijden ontvangen. De keuze is aan jou. Het is allemaal eenvoudig te wijzigen binnen je account.

Wat is het verschil tussen de classic en familybox?

Bij de familybox wordt er speciaal rekening gehouden met kinderen. Kinderen zijn vaak toch net wat lastiger met eten waardoor er speciale recepten voor worden samengesteld. Alle recepten binnen de familybox zijn kindvriendelijk.

Wat betaal je voor de verzending?

Je betaald niets voor de verzendkosten voor deze foodbox. Het is namelijk bij de prijs inbegrepen, er worden geen extra kosten in rekening gebracht. Daarnaast kun jij zelf bepalen op welk moment jij de doos graag thuis zou willen hebben.

Hoelang blijven de ingrediënten vers?

Zodra de ingrediënten worden afgeleverd, kun je deze het beste direct in de koelkast plaatsen. De ingrediënten zijn dan nog tot 4 dagen houdbaar. Het is dus aan te raden om ze voor deze 4 dagen te gebruiken of in te vriezen om de kwaliteit te bewaren.

Mijn vraag staat er niet tussen?

Het kan zijn dat je vraag niet tussen de veel gestelde vragen staat. Mocht dit het geval zijn, neem dan gerust contact met ons op. Ook staat de helpdesk van MarleySpoon altijd voor je klaar.

Marley Spoon ervaringen

Benieuwd naar wat andere klanten vinden? Lees reviews over deze maaltijdbox. Heb jij zelf ervaring met het bestellen van deze box? Help dan andere bezoekers door een eerlijke review te plaatsen waarin jij je ervaringen beschrijft!