Maaltijdboxen vergelijken: HelloFresh of Beebox

Het is heel interessant om verschillende aanbieders van maaltijdboxen met elkaar te vergelijken. Hun aanbod is immers gericht op hetzelfde product, terwijl er toch vaak grote verschillen te zien zijn tussen de aanbieders. Het is heel goed om hiernaar te kijken, zodat je de juiste keuze kunt maken. Vorige week bespraken we de Ah box vs HelloFresh. Vandaag zijn twee andere aanbieders aan de beurt.  Wat is het verschil tussen Beebox en HelloFresh?

HelloFresh: profiteren van de grootste

Wanneer je Beebox met HelloFresh wilt vergelijken, is het net alsof je appels met peren vergelijkt. Beide bedrijven bieden namelijk wel hetzelfde product aan, maar ze doen dit allebei op basis van een geheel ander concept. HelloFresh richt zich op het recht van de sterkste en wil het grootste zijn op het gebied van gemak: flexibele levering overal in Nederland (zelfs op de Waddeneilanden), grote keuze en voor elk gezin. Het bedrijf profiteert van de grootste naamsbekendheid en het feit dat het bedrijf in meerdere landen actief is. De keuze aan maaltijdboxen is bij dit bedrijf gericht op een box voor elke gezinssamenstelling. Er is een normale box die geschikt is voor volwassenen, een box voor gezinnen met kinderen en een box voor een vegetarisch huishouden. Verder heb je de keuze uit een samenstelling voor 1 tot 6 personen.

Beebox: lokaal, persoonlijk en eerlijk

Beebox kenmerkt zich door een aantal specifieke zaken. Het bedrijf wil lokaal, verantwoord en eerlijk ondernemen, gericht op verschillende leefstijlen. Het bedrijf werkt volgens 4 principes: eerlijke prijs door direct inkopen bij de boer, gebruik van lokale producten, uitsluitend leveren van biologische producten, transparant door duidelijk te communiceren waar producten vandaan komen. Het grootste verschil tussen de bedrijven, is dat HelloFresh de grootste is, terwijl Beebox juist heel kleinschalig en persoonlijk is en lokaal gericht. Zo werkt Beebox met lokale ondernemers, die jouw vaste contactpersoon vormen. Beide vormen van ondernemen geven de mogelijkheid om flexibel te zijn en persoonlijk af te stemmen. Wat beide boxen gemeen hebben, is dat ze heel onderscheidend zijn vergeleken met andere maaltijdboxen.

Bestelling en levering van de maaltijdboxen

Beide bedrijven werken op basis van een abonnement. Bij allebei krijg je de box in principe iedere week geleverd, tenzij je de levering voor een week pauzeert. HelloFresh is iets flexibeler in de verschillende dagen waarop de box wordt bezorgd. Dit bedrijf kent namelijk 4 bezorgdagen, waarbij je zelf een voorkeur kunt aangeven en je een dag van tevoren bericht krijgt over de verwachte levertijd. Beebox levert slechts 1 dag in de week, afhankelijk van de regio waarin je woont. Het is hierbij mogelijk om contact op te nemen met de ondernemer uit jouw regio om het bezorgmoment af te stemmen. Daarnaast zijn beiden flexibel met bezorgen wanneer je niet thuis bent. Bij HelloFresh kun je een afleveradres in de buurt opgeven, terwijl Beebox kijkt naar je voorkeur waarbij ze het product bijvoorbeeld bij de buren afleveren of in je schuur zetten.

Prijs van de maaltijdboxen

Beide aanbieders beloven dat ze goedkoper zijn dan wanneer je alle verse ingrediënten los in de winkel koopt. Wil je graag gevarieerd en verantwoord eten, dan ben je dus in de winkel duurder uit. Beebox is over het algemeen iets goedkoper dan HelloFresh, maar het scheelt zich niet veel. Qua prijs zijn ze dus in principe vergelijkbaar.

Rate this post

Plaats een reactie