Maaltijdboxen vergelijken: Allerhande Box of HelloFresh maaltijdbox

Je hebt besloten dat je graag een maaltijdbox wil gaan bestellen. Lekker en makkelijk: de producten thuis laten komen, niet zelf hoeven nadenken over wat je eet, en nog vers en gevarieerd eten ook. Maar dan sta je voor de keuze: welke aanbieder. Dit artikel helpt je alvast een handje door de boxen van Allerhande en HelloFresh voor je naast elkaar te zetten. Bekijk ook onze vorige vergelijking van Mathijs Maaltijdbox of Albert Heijn.

Abonnement of niet

Wanneer je kiest voor de AH Box, kun je deze elke week los bestellen wanneer je daar zin in hebt. Je kunt ook van tevoren een planning maken, waarbij je het gewenste bezorg moment van tevoren invult. Zo krijg je het product elke week of om de week automatisch op dit tijdstip geleverd. Net als bij een abonnement, moet je er dan zelf voor zorgen dat je op tijd de wijzigingen doorgeeft. Bij HelloFresh neem je een abonnement. In principe ontvang je de box dan elke week, behalve wanneer je deze pauzeert. Dit kun je altijd gemakkelijk via internet doorgeven. Wil je het product eerst een keer proberen voordat je een abonnement afsluit, bestel dan een proefbox.

Levering van de maaltijdboxen

Beide aanbieders zijn flexibel wat betreft bezorgmoment. Bij Albert Heijn kun je zelf het gewenste bezorgmoment doorgeven of het product op het moment van je eigen keuze afhalen in de winkel. Verder kun je ervoor kiezen om het product op een ander adres binnen hetzelfde bezorggebied te laten bezorgen. Laat je hem thuisbezorgen en ben je er niet, dan kun je proberen om de box op een later tijdstip te laten brengen. Is dit niet mogelijk, dan wordt hij weer mee terug genomen. In het eerste geval kost je dit 3 euro, in het tweede 10 euro. De HelloFresh box kent zo’n 4 verschillende bezorgdagen. Je kunt een voorkeurstijd aangeven en je krijgt een dag van tevoren een sms met een indicatie van het bezorgtijdstip. Ben je niet thuis, geef dan een ander adres in de buurt waarop de box afgeleverd kan worden. Albert Heijn bezorgt de box nog niet overal in Nederland, maar winkels zijn er wel bijna overal. HelloFresh bezorgt wel overal, zelfs op de Waddeneilanden.

Keuze tussen HelloFresh en AH

Wil je keuze, dan zit je bij HelloFresh beter. Dit bedrijf heeft naast de standaard maaltijdbox ook een fruitbox en boxen voor families en vegetariërs. Producten van deze aanbieder zijn voor een verschillend aantal personen te bestellen, van 1 tot 6. Verder kun je bij de standaard box nog kiezen tussen 3 of 5 maaltijden per week. Je kunt de aanvraag van de maaltijdbox dus helemaal afstemmen op jouw situatie en voorkeur. De Allerhande Box is er in 1 uitvoering en is standaard voor 3 maaltijden per week. Je kunt kiezen of de box een inhoud moet hebben voor 2 personen of voor 4.

Verschil in prijs en unieke voordelen

HelloFresh is wat duurder dan Allerhande, maar biedt daarvoor wel wat meer unieke voordelen. Dit bedrijf onderscheidt zich in de volgende zaken: elke week één recept van Jamie Oliver, voor elke box die je besteld gaat er een donatie naar de food foundation van Jamie Oliver, er is een cadeaubon beschikbaar en het bedrijf levert ook in andere landen dan Nederland. De Allerhande Box is dus iets goedkoper en biedt daarnaast het unieke voordeel dat je gratis je boodschappen kunt mee bestellen. Je krijgt deze dan tegelijk met de maaltijdbox geleverd.

Rate this post

Plaats een reactie