Ingezonden review: Mathijs Maaltijdbox ervaring

Deze review is ingezonden door familie van het Veld en is geschreven voor Maaltijdboxen.net. Wil jij ook een review plaatsen op onze website? Neem dan contact met ons op!

Via reclamezuilen langs de weg hadden we iets gezien over de Mathijs Maaltijdbox. ‘We’ betekent mijn gezin, bestaande uit mijn man, twee kinderen en ikzelf. Het concept sprak ons meteen erg aan. Omdat we een kans kregen om de box met 15 euro korting te nemen, hebben we dat meteen gedaan. Uiteraard hebben wij voor de Family Box gekozen. Onze ervaringen lees je hier.

De bezorging van Mathijs Maaltijdbox

Op zondagavond kregen we een bericht over het tijdstip waarop we de box geleverd zouden krijgen. Uiteindelijk werd er tien minuten na dit tijdstip aangebeld, dus de tijd klopte aardig. Mijn man kwam met een grote doos naar binnen. Nieuwsgierig als de kinderen zijn, stormden ze meteen op de doos af en gingen ze de inhoud aan een grondige inspectie onderwerpen. Het zal wel even wennen zijn dat ze minder zullen zien van hun vertrouwde erwtjes en worteltjes met gekookte aardappelen en boomstammetjes. Ik hoop dat het bevalt. Op het moment dat ik de spullen uitgeladen heb, zie ik meteen een pluspuntje: de doos kunnen we goed gebruiken voor het oud-papier, want deze hoeveelheid groeit gestaag.

Voor de eerste keer klaarmaken

De dag erna ga ik er voor het eerst uit koken. Ik zoek de juiste ingrediënten bij elkaar. Het valt me op dat ze allemaal netjes verpakt zijn en er lekker vers uitzien. Het eerste product heb ik meteen goed gekozen, want er komt nogal wat bij kijken om het klaar te maken en vandaag heb ik er de tijd voor. Gelukkig is het recept erg duidelijk qua inhoud en vormgeving. Tegen de tijd dat mijn man thuiskomt met de kinderen, begint het al aardig lekker te ruiken.

Aan tafel!

Onze dochter van 21 maanden is een echte lekkerbek, dus ze begint meteen te eten. Ze vindt het erg lekker. Onze zoon van 4 bekijkt eerst goed wat hij te eten krijgt. Hij trekt een boos gezicht. “Moet ik dit eten? Dat lust ik niet!” Gelukkig hebben we duidelijke regels over het niet krijgen van een toetje wanneer ze niet zelf hun eten opeten, dus uiteindelijk begint ook hij met proeven. “Hmm, dat is toch wel lekker, alleen de paprika lust ik niet.” Vooruit, hij mag de paprika laten liggen. Papa en mama zitten ook te smullen. Mijn man vindt het voor herhaling vatbaar. Jammer dan, want gegarandeerd dat we met zo’n gevarieerde box niet twee keer hetzelfde gerecht hoeven te maken. Ook de andere dagen valt het eten goed in de smaak. Eén dag wordt zelfs alles gegeten door mijn zoon. Laat die box maar weer komen volgende week, hoor!

Nog wat plus- en minpunten

Pluspunten van deze box zijn:
– Je eet als gezin producten die je normaal gesproken nooit zou proberen
– Er worden zo min mogelijk conserveringsmiddelen gebruikt en zoveel mogelijk biologische producten
– Veel van de producten zijn netjes verpakt en ze zien er allemaal goed uit
– De family box bevat gerechten die de kinderen ook lekker vinden.
– Sommige recepten zijn wel wat werk, maar het scheelt dat ze duidelijk zijn beschreven.
Minpunten:
– De box kan alleen op maandagavond worden bezorgd. Het fijn zijn om meer keuze te hebben of een voorkeursdag of -tijd aan te kunnen geven.
– Veel producten zijn netjes verpakt, maar dit zorgt er ook voor dat er onnodig veel verpakkingsmateriaal is gebruikt.

Bekijk ook eens de volgende pagina voor korting op de box: Korting bij Mathijs Maaltijdbox.

Rate this post

Plaats een reactie