Ingezonden review: HelloFresh ervaring

Deze review is anoniem ingezonden en is geschreven voor Maaltijdboxen.net. Wil jij ook een review plaatsen op onze website? Neem dan contact met ons op!

HelloFresh is de grootste en meest bekende van alle aanbieders in de branche van maaltijdboxen. Een reden voor mij om deze box eens te gaan proberen. Wat zijn mijn ervaringen met deze doos vol met producten en recepten?

Bestellen van de Hellofresh maaltijdbox

Het bestelproces is heel gemakkelijk. Wanneer ik op de website kijk, zie ik meteen een kopje ‘betellen’. Vervolgens kun je kiezen voor drie boxen, namelijk de Originalbox, de Veggiebox en de Familybox. Ook zijn er hier proefboxen te bestellen van elk exemplaar. Ik ga voor de proefbox Family. Ik wil hem tenslotte eerst uitproberen. Ik kies voor de 3 maaltijdenbox voor 4 personen. Dit kost mij €62,00. Dat is meer dan 20 euro per dag. Een behoorlijk bedrag, vind ik zelf. Nu maar hopen dat hij het waard is. Het bestellen is uiteindelijk heel gemakkelijk. Ik betaal via iDeal en alles is geregeld.

Bezorgen

Een dag van tevoren ik krijg te horen wanneer deze allereerste proefbox vol met lekker eten zal worden bezorgd. Wanneer ik thuis kom wacht ik geduldig af, maar ik hoor niks. Wat raar. Het zou kunnen dat ze al geweest zijn, omdat ik iets later thuis was dan het vroegste tijdstip waarop ze zouden kunnen komen. Ik besluit eens bij de buren te gaan kijken. Jawel hoor, daar is de maaltijdbox netjes afgegeven. De buurman wenst me smakelijk eten, maar ondertussen zie ik eerst op tegen het klaarmaken van het eten. Zal het gemakkelijk zijn?

Klaarmaken van de HelloFresh recepten

Wanneer ik de doos open maak, wordt mij één ding duidelijk: alles is zeker weten vers. Zelfs verschillende kruiden zijn toegevoegd. Volgens HelloFresh was het goed om enkele producten op voorraad te hebben, en ik ben blij dat ik dit geregeld heb. De peper, zout en olijfolie heb ik meteen nodig. Uitgebreid is het wel, want volgens het recept ik mag meteen aan het werk om zelf de saus te maken. Die zit er dus niet kant-en-klaar bij. Maar uiteindelijk is dit natuurlijk wel echt vers en een stuk gezonder, dus dat neem ik voor lief. HelloFresh levert in elk geval wat het belooft. Uiteindelijk blijkt het maken van de saus hartstikke mee te vallen en snel gedaan te zijn. De bereidingstijd zou volgens het recept 20-25 minuten bedragen. Ik doe er een half uurtje over en dat vind ik prima. Ik was er al vanuit gegaan dat ik iets langer bezig zou zijn dan het recept aangeeft. De beschrijving is in elk geval duidelijk en het koken op zich levert dan ook geen problemen op.

Proeven

Nu mag ik dan eindelijk proeven van mijn zelfgemaakte gerecht. Mijn gezin proeft mee. De wijn die op het recept als tip werd gegeven, heb ik voor deze gelegenheid maar eens in huis gehaald. Als ik het dan ga proberen, doe ik het ook goed. Het eten in combinatie met de wijn levert een regelrechte smaaksensatie op. Ik proef de verse ingrediënten en de wijn smaakt qua smaak inderdaad erg goed bij het eten. Mijn man is het met me eens. De kinderen zijn minder te spreken over het eten. Ik vind het eten voor hen dan ook erg ver gezocht. Er zitten veel ingrediënten bij waar je deze kleine aardbewoners niet erg blij mee maakt. Misschien de volgende keer dan maar een gerecht apart klaarmaken voor de kinderen, en voor ons alleen een box bestellen?

Ps. Bekijk voor korting op de HelloFresh box eens de volgende pagina. Of lees het artikel HelloFresh of Allerhande box.

Rate this post

Plaats een reactie