Ingezonden review Beebox ervaring van Rowan

Deze review is ingezonden door Rowan en is geschreven voor Maaltijdboxen.net. Wil jij ook een review plaatsen op onze website? Neem dan contact met ons op!

Onlangs heb ik de Beebox uitgeprobeerd, een box met biologische en verantwoorde producten. Mijn ervaringen deze box zal ik hier met je delen. Misschien heb je er wat aan wanneer je overweegt om de Beebox te nemen of bij je keuze tussen de verschillende maaltijdboxen.”

Beebox voegt iets toe in de markt van maaltijdboxen

Een hele tijd geleden leken de aanbieders van maaltijdboxen als paddenstoelen uit de grond te schieten. Voor mijn gevoel waren ze redelijk duur en droegen ze niet echt wat bij. Zelf at ik voor mijn gevoel al vrij gevarieerd. Het enige waar ik wel interesse in had, was biologische producten. Maar deze waren erg duur en de maaltijdboxen konden mij puur biologisch eten niet garanderen. Toen hoorde ik via een vriendin over Beebox. Ik ging op zoek en kwam erachter dat dit de eerste maaltijdbox was die voor mij daadwerkelijk wat zou toevoegen en waarbij de producten inderdaad goedkoper zouden zijn dan wanneer ik ze in de winkel of bij de biologische boerderij moest halen.

Echt verantwoord

Om de box te testen, heb ik de benodigde eerste twee boxen laten komen. Ik heb gekozen voor de Box Extra, waarin naast de producten voor 3 avondmaaltijden nog wat extra producten te vinden zijn. Zo zou ik er ook bij andere gerechten dan de avondmaaltijd van kunnen profiteren. Vooral het brood, gebakken van lokale granen, leek me een aanwinst. De box werd geleverd door de lokale ondernemer, zoals beloofd. Ik kon meteen zien welke producten erin zaten, want alles werd geleverd in een krat die ook weer mee terug gegeven kon worden. Alles zag er goed en natuurlijk uit, zoals ik van biologische producten gewend was. Omdat ik de box pas ’s avonds geleverd kreeg, ben ik pas de volgende dag aan de slag gegaan met de recepten. Deze waren niet bijgesloten, maar moest ik opzoeken op internet. Goed zo, nog meer goede bijdrage aan het milieu. Daar werd ik al erg blij van.

Koken met de Beebox

Het koken duurde wel even. Driekwartier was ik bezig, maar dat had ik wel over voor zo’n verantwoorde maaltijd. Het gerecht was in elk geval erg lekker! Dat de producten met zorg en liefde geteeld waren proefde ik terug in het gerecht. Het nadeel was dat ik recepten moest proberen die ik normaal gesproken nooit voor het avondeten zou maken. In dit geval moest ik iets maken met Quinoa, iets heel aparts voor mij. Dat ik dit soort zaken moest gaan eten, viel mij in eerste instantie wel tegen. Achteraf bleek dit nergens voor nodig, want het viel goed in de smaak. Nooit geweten. Op internet zag ik ook recepten die bestonden uit alleen maar soep of quiche. “Daar zit ik toch niet van vol?”, dacht ik. Nou, dat viel reuze mee! Al met al at ik nu dus gerechten die ik nog nooit eerder had gegeten en normaal ook niet zou proberen, maar ik vond ze toch echt lekker. Daarnaast gaf het me een heel goed gevoel dat ik iets zat te eten dat bijdraagt aan natuur, milieu en de positie van de boeren.

Nadeel van de beebox

Het enige wat mij een beetje tegen viel aan deze box, is dat ik met de extra producten lang niet voldoende had voor een week en ook niet voor drie dagen. Het sap, het brood en het fruit waren al vrij snel op. Maar goed, de inhoud van de box is ook via internet te vinden, dus dat had ik me van tevoren kunnen bedenken. Daarnaast heb ik wel wat extra biologische producten geconsumeerd, die ik zelf voor de prijs in de winkel of bij de boer niet had gekocht. Ik blijf dus toch deze box bestellen.

Bekijk voor Korting op de Beebox deze pagina eens.

Rate this post

Plaats een reactie