Idee voor Nederland?: Gepersonaliseerde maaltijdpakket

In Nederland kun je sinds enige tijd maaltijdboxen bestellen bij bedrijven als Matthijs Maaltijdbox, Hello Fresh en Marley Spoon. In de Verenigde Staten is men net weer een stapje verder dan wij. Daar is het miljoenenbedrijf Habit namelijk van plan om zeer persoonlijke maaltijdboxen te leveren die worden samengesteld… aan de hand van je DNA. Ook het gewicht en de lengte van klanten zullen worden meegenomen om een gepersonaliseerde maaltijdbox aan te bieden.

Samenwerking met wetenschap

Normaliter kun je bij de bestelling onder andere het aantal gezinsleden en bepaalde persoonlijke voorkeuren aangeven. De maaltijdboxen van Habit zijn echter uniek in hun persoonlijke aanpak. Habit werkt voor hun nieuwe project samen met de wetenschap. Zo ontwikkelt het bedrijf momenteel samen met TNO een wetenschappelijke basis. Vanuit daar zal er eerst een pilot worden ontwikkelt, om te kijken of het idee aanslaat. De pilot ‘Test to Table’ is waarschijnlijk in januari 2017 een feit.

Persoonlijker dan ooit

Dankzij Habit worden maaltijdboxen persoonlijker dan ooit. Wellicht is het een interessant concept voor succesvolle Nederlandse bedrijven die maaltijdboxen afleveren. Of wie weet toont een winkelketen als Carrefour wel interesse. Voorlopig is dit echter nog toekomstmuziek. Het zal immers nog moeten blijken of het persoonlijke concept aansluit.

Testfase

De testfase verloopt hoe dan ook zeer nauwkeurig. Zo ontvangt elke consument eerst een aantal zogeheten ‘bloedmarkers’ die het DNA onderzoeken. Ook je gewicht, lengte en bloeddruk worden meegenomen. Aan de hand van al deze gegevens wordt een persoonlijke maaltijdbox samengesteld.

Perfecte maaltijdbox

Met deze maaltijdbox wordt eten persoonlijker dan ooit. Het voordeel van een dergelijk concept is dat je ingrediënten en producten ontvangt die helemaal bij jou passen, en goed zijn voor je gezondheid. Een team van koks bereidt elke maaltijd op maat. Vervolgens ontvangen de Amerikaanse klanten hun persoonlijke maaltijdbox aan huis.

Rate this post

Plaats een reactie