Hoeveel kost een aandeel van Hello Fresh?

Al eerder werd bekend dat Hello Fresh de beurs van Frankfurt betreedt. Een aandeel kost 10,25 euro kost. Een indicatie van de gemiddelde prijs werd al eerder vrijgegeven, dus het komt niet als een grote verrassing. In totaal zal HelloFresh 27 miljoen aan aandelen uitgeven.

HelloFresh op de beurs

HelloFresh is sinds deze maand actief op de beurs. De notering levert 277 miljoen euro op. Dit bedrag zou nog kunnen oplopen tot 318 miljoen euro, maar alleen als de banken die betrokken zijn de optie op de overtoewijzing toepassen. Dit gebeurt wanneer de koers van de aandelen vrij snel na de beursgang stijgt.

Amerika als nieuwe markt

19 procent van de aandelen van HelloFresh is vrij te verhandelen. Investeringsmaatschappij Rocket Internet heeft 53 procent in handen. Dit bedrijf boekte onder andere succes met de webshop Zalando. Hello Fresh liet al eerder weten dat het graag wil uitbreiden en dat de beursgang daarbij kan helpen. De maaltijden bezorger hoopt voldoende geld binnen te halen om ook de Verenigde Staten te veroveren.

Nog geen winst

HelloFresh wil graag dat de Amerikanen in plaats van kant en klare maaltijden op een gegeven moment ook maaltijdboxen met verse ingrediƫnten gaan bestellen. Vervolgens kunnen ze daar zelf mee aan de slag in de keuken. De waarde van HelloFresh ligt op 1,5 miljard en heeft 1.3 miljoen klanten in de 10 landen waar het actief is. Desondanks maakt HelloFresh op dit moment nog geen winst. De beursgang moet daar verandering in brengen.

Rate this post

Plaats een reactie