De flexitariërbox van Mathijs Maaltijdbox

Uit een onderzoek van het Landbouw Economisch Instituut (LEI) van de Universiteit Wageningen blijkt dat mensen steeds minder vlees eten. Terwijl de gemiddelde Nederlander in 2010 nog 80,8 kilogram vlees verorberde, lag dit gewicht in 2015 op 76,3 kilogram. Het is onderdeel van een trend, waarbij een duurzame… en verantwoorde levensstijl steeds belangrijker wordt gevonden. De flexitariërbox van Matthijs Maaltijdbox past hier uitstekend bij, en is bijzonder populair.

Flexitariërs

Volgens de LEI eet op dit moment ongeveer 14.8 procent van de Nederlanders 1 of 2 keer per week vlees. Misschien overweeg je zelf ook om minder vlees te consumeren. Het bestellen van de flextariërbox van Matthijs Maaltijdbox is wat dat betreft een goede eerste stap. Het bevat namelijk een speciaal menu dat zich richt op mensen die minder vlees willen eten. In de maaltijdbox vind je een combinatie van twee vegetarische maaltijden, een visgerecht en een gerecht met biologisch vlees. Matthijs Maaltijdbox wil een gezond en duurzaam alternatief voor de consument bieden door gevarieerde maaltijden te bezorgen.

Maaltijdbox voor flexitariërs

De term ‘flexitarisme’ kom je steeds vaker tegen in Nederland. Het aantal landgenoten dat besluit om minder vlees te eten neemt namelijk in rap tempo toe. In tegenstelling tot vegetariërs eten flexitariërs af en toe nog wel een stukje vlees. Het is dan ook niet verrassend dat de flexitariërbox van Matthijs Maaltijdbox steeds meer in trek is. Flexitariërs eten over het algemeen maar 1 of 2 keer per week een stukje vlees. De gezonde en smaakvolle box combineert namelijk vegetarische maaltijden met een stukje vlees.

Inspirerende recepten in de maaltijdbox

De flexitariërbox speelt in op een gezonde levensstijl die steeds meer mensen omarmen. Bovendien levert Matthijs Maaltijdbox ook nog eens heerlijke recepten om mee aan de slag te gaan in de keuken. Deze inspirerende recepten krijg je meegeleverd in de box. Tover bijvoorbeeld eens een heerlijk gerecht met rijst, ketjap kip en groenten op tafel. Met een maaltijd zoals deze eet je gezond, terwijl je tegelijkertijd rekening houdt met duurzaamheid en dierenwelzijn.

Overheerlijke en gezonde maaltijden

Je kunt de flexitariërbox eenvoudig bestellen op de site van Matthijs Maaltijdbox. Vervolgens wordt je overheerlijke en wereldse maaltijd gekoeld aan huis bezorgd. De box biedt je als consument een aantal voordelen. Zo eet je minstens een dag geen vlees, wat goed is voor je gezondheid. Desondanks krijg je door de variatie en kwaliteit van de vegetarische gerechten en vismaaltijden alle nuttige voedingsstoffen binnen.

Rate this post

Plaats een reactie