Deze trends zetten zich voort

Elk jaar zijn er weer nieuwe trends te bekennen, zo ook in de ‘food’ industrie. Afgelopen jaar hebben de maaltijdboxen een flinke opwaartse mars gemaakt en is een groot deel van Nederland bekend met het concept. Wat onder andere te denken is aan de grote marketingcampagnes van Hellofresh, Mathijs Maaltijdbox en de diverse kleinere maaltijdbox partijen. Maar niet alleen in de industrie van maaltijdboxen zijn er trends welke zich het komende jaar zullen voortzetten.

In 2015 hebben we┬áin Nederland ook ‘echt’ kennis gemaakt met foodtrucks. Elk weekend was er wel ergens een foodtruck festival te bekennen afgelopen jaar. Nooit eerder zijn er zoveel foodtruck festivals geweest. De heerlijke gerechten, de sfeer en de gezelligheid die foodtruck festivals hebben geleverd hebben veel bezoekers laten komen. Deze trend zal zich in 2016 voortzetten, veel mensen vonden het een zeer positieve ervaring is gebleken. De foodtruck festivals zijn vaak goed georganiseerd en dat zal in 2016 ook zo zijn. Zo vindt je vaak diverse artiesten die optreden, heerlijke culinaire gerechten en zijn er ook veel activiteiten voor kinderen bijvoorbeeld.

Wat zich met name voort zal zetten is dat je steeds meer vaste foodtrucks zal krijgen op diverse locaties in grotere steden. Er worden steeds meer vergunningen weggeven voor foodtrucks die op vaste dagen en tijdstippen op een locatie mogen staan.

Heel Holland bakt

heel holland baktDit programma dat te zien is op Omroep Max heeft heel Nederland in de greep. Elke uitzending werd door een enorm publiek bekeken en is erg goed ontvangen door de kijkers. Ook in 2016 zal dit programma verder gaan waardoor er steeds meer mensen kensen maken met de kookwereld en de heerlijk gerechten die tot stand kunnen komen. Bewustwording van voeding wordt steeds belangrijker voor veel mensen. Een trend wat je in 2016 ook steeds meer zult zien is dat mensen meer culinair gaan koken, en dat ook nog is gezond. Er wordt steeds meer gestreefd naar een gezonde levensstijl, waar ook maaltijdboxen op inspelen door biologische maaltijdboxen aan te bieden of bijvoorbeeld een vegetarische box.

Een andere wat kleinere trend is dat steeds meer mensen overstappen om wat minder vlees te eten en dit in te ruilen voor meer groenten. Door de steeds langzamere bewustwording van de gezonde voordelen van meer groenten ten opzichte van vlees, ruilen steeds meer mensen een vlees maaltijd in voor wat anders.

Bezorging van voeding

Een trend die wellicht niet iedereen is opgevallen, maar toch een steeds een grotere rol speelt is het bezorgd krijgen van je recepten. Naast maaltijdboxen, zijn er ook mogelijkheden om bij AH je goederen online te bestellen. Maar ook lokale boeren spelen hierop in door biologische producten te leveren aan huis. En bijvoorbeeld de fitness industrie, waarbij je gezonde voeding kunt bestellen welke binnen enkele dagen vers en koel thuis worden geleverd. In 2021 zullen steeds meer supermarkten diverse opties in de markt gaan zetten om eenvoudig thuis je favoriete producten te krijgen zonder dat je hier weer voor naar een supermarkt moet.

Rate this post

Plaats een reactie