De voordelen van een maaltijdbox

Maaltijdboxen worden steeds populairder in Nederland. En daar zijn natuurlijk verschillende redenen voor. In dit artikel leggen wij de grootste voordelen uit van het gebruik maken van een maaltijdbox.

bennefitsDrukke baan of overwerken?

Zit je met een baan die al snel meer dan 40 uur per week kost? Dan heb je vaak niet alle tijd om uitgebreid te gaan koken in huis en vaak zelfs ook helemaal ‘geen’ zin waarschijnlijk. Dankzij een maaltijdbox kun je thuis eenvoudig en snel aan de slag, de ingrediënten zijn in huis waardoor je niet eerst nog naar de supermarkt hoeft, ook hoef je niet na te denken wat je precies gaat koken gezien het recept al bedacht is. Je kunt direct aan de slag na een drukke dag werken en binnen een half uur heb je een heerlijk recept op tafel. Voor velen een voordeel om gebruik te maken van een maaltijdbox.

Variatie in de keuken

Houd je van gezond eten en ook van koken? Dan doet een foodboxwijzer zeker niet af. Je krijgt wekelijks je verse ingrediënten binnen (vaak zelfs van lokale boeren), waarna je zelfs heerlijk aan de slag kunt met deze ingrediënten om een goed recept op tafel te zitten.  Het leuke hieraan is dat je wekelijks andere recepten op tafel zet, zo leer je nieuwe gerechten ontdekken en maken. Het is vaak lastig om meerdere keren per week een nieuw gerecht op tafel te zetten en dat is precies waar een maaltijdbox op inspeelt.

Ook een voordeel van een maaltijdbox is, is dat het niet voor elke dag van de week de ingrediënten levert. Het is vaak voor drie a vier dagen, wat betekent dat je dus enkele dagen over hebt om zelf je favoriete gerechten op tafel te zetten. Met name in het weekend wanneer je waarschijnlijk wat meer tijd hebt. Het leuke is dat je door de maaltijdboxen regelmatig nieuwe recepten op tafel zet waar je waarschijnlijk nog helemaal niet bekend mee was.

Geen held in de keuken?

Een veelgenoemd voordeel is ook dat een maaltijdbox service een handleiding verzorgt. Op deze wijze hoef je niet goed in koken te zijn om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Helemaal als je vaak geen inspiratie hebt om een gerecht op tafel te zetten is dit natuurlijk ideaal zoals eerder genoemd. Maar wanneer koken niet echt jouw ‘ding’ is maar je toch graag gezond eet: dan is een maaltijdbox de ideale oplossing voor een aantal dagen in de week. Je eet hierdoor gezond en lekker.

Voor 1 Persoon

Als je op jezelf woont, heb je maar boodschappen nodig voor slechts een persoon. Als je je boodschappen in de supermarkt doet, komt het vaak voor dat je meer koopt dan je zelf nodig hebt. Maar hoe zit dit bij de maaltijdboxen? Zijn er maaltijdboxen voor slechts 1 persoon? In dit artikel beschrijven wij de mogelijkheden voor slechts een persoon.

Momenteel is er nog maar een aanbieder die een box heeft voor slechts een persoon. Bestellen kan bij HelloFresh. Gelukkig heeft deze aanbieder wel alle maaltijdboxen uit het assortiment beschikbaar gemaakt voor een persoon. Dus ook als je een vegetarische maaltijdbox of een ontbijtbox wilt hebben kun je dit gewoon voor een persoon bestellen.

Helaas zijn de andere aanbieders nog niet zo ver dat ze boxen leveren voor minder dan twee personen. Als je niet bij HelloFresh wilt bestellen, maar toch liever voor een andere aanbieder gaat hebben wij wel een oplossing voor je. Je zou voor de box van twee personen kunnen gaan. Vervolgens kook je gewoon voor twee personen. Wat je niet op krijgt kun je invriezen of de andere dag weer eten. Op deze manier eet je misschien minder gevarieerd, maar voor nu is het de enige oplossing.

Wij van maaltijdboxen.net zijn benieuwd, vind jij dat er meer boxen voor een enkel persoon moeten komen? Laat het ons weten door middel van een reactie.

Welke supermarkten hebben een maaltijdbox?

Maaltijdboxen lijkt nu vooral iets voor online specialisten. Volgens experts kunnen de supermarkten hiermee niet achterblijven. Eerder dit jaar verscheen er in de media het bericht dat de Albert Heijn en andere supermarktketens wellicht interesse hebben om de markt te betreden. Maar welke supermarkten bieden op dit moment een maaltijdbox aan?

Albert Heijn maaltijdbox

De Albert Heijn is de eerste Nederlandse supermarkt die met een eigen maaltijdenbox kwam. De naam van de box is de Allerhande Maaltijdbox en is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen. Deze box wordt gratis naar huis verzonden. Ook kan deze opgehaald worden op een van de vele Albert Heijn vestigingen.

Een leuk bijkomend voordeel bij deze box is dat je ook je overige boodschappen mee kunt bestellen. Op deze manier hoef jij nooit meer een supermarkt in en kan alles thuis worden bezorgd. Het moment dat jij het thuisbezorgd wilt hebben is vrij te kiezen, hier zijn enorm veel mogelijkheden voor.

Dit is natuurlijk een functionaliteit waar de online specialisten nooit tegen op kunnen.

Jumbo maaltijdbox

De Albert Heijn is niet de enige die zich bezig houd met foodboxen. Ook de supermarktketen Jumbo gaf aan interesse te hebben om deze markt te betreden. Tot op heden is er nog geen Jumbo maaltijdenbox verkrijgbaar. Maar wij van maaltijdboxen.net verwachten dat het niet lang meer kan duren. Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Voordelen van maaltijdboxen bij supermarkten

Als supermarkten maaltijdboxen gaan aanbieden brengt dit uiteraard vele voordelen met zich mee. Zoals al eerder bij de AH Box genoemd, kunnen de supermarkten jou meer aanbieden dan enkel en alleen de maaltijdbox. Zo kun je ook direct je boodschappen mee laten komen.

De keuze wordt groter

Hoewel er nu al vrij veel keuze is bieden de aanbieders momenteel nog een vrij beperkte keuze aan. Vaak kun je per aanbieder kiezen uit twee verschillende boxen. Een speciale vegetarische box bijvoorbeeld is nog maar bij slechts een aanbieder te vergelijken. Supermarkten kunnen makkelijker meerdere boxen aanbieden. De kans dat de keuze groter wordt is dus aanwezig als supermarkten met de box beginnen.

Rate this post

Plaats een reactie