De krat

De Krat is een maaltijdboxen concept gevestigd in Amsterdam. Bij de krat heb je de mogelijkheid om te kiezen uit drie verschillende maaltijdboxen. Deze kun je zelf nog samenstellen naar een aantal personen of maaltijden. Op deze pagina zullen wij je meer informatie geven over maaltijdboxen van “de Krat”.

Hoe werkt het?

Bij dekrat.nl kun je een flexibel abonnement nemen op verschillende dozen. Een flexibel abonnement houdt in dat je een abonnement neemt die eenvoudig te wijzigen is. Stel je wilt een week de box niet ontvangen, dan kun je dit online gemakkelijk doorvoeren. Ook als je juist een week een grotere box wilt ontvangen is dit makkelijk te realiseren.

Net als bij de andere aanbieders ontvang je een box die geleverd wordt met recepten. Alle ingrediënten die je nodig hebt om dit recept te maken worden er bij geleverd. Hierdoor hoef jij niet meer na te denken over wat je gaat eten en hoef je ook geen tijd te besteden aan het doen van je boodschappen.

Assortiment dekrat.nl

Bij de Krat kun jij een box kiezen die bij jou past. Het assortiment bestaat namelijk uit drie verschillende boxen. Iedere box bestaat uit drie verschillende maaltijden en wordt iedere week bezorgd. Je hebt de keuze om ingrediënten voor twee personen, drie personen of vier personen thuis te ontvangen.

De eerste krat die we bespreken is de gemakskrat.  Deze volledige box is gevuld met 3 eerlijke en gezonde maaltijden en worden met recept geleverd. De bezorging van de gemakskrat vindt plaats op maandagavond, donderdag avond of in het weekend tot en met zaterdagochtend. Het bezorg moment kun je zelf uitkiezen zodat je de gekoelde boodschappen direct in de koelkast kunt plaatsen.

Voor de veganisten is er de “Vegakrat”. Deze krat is gevuld met alle benodigdheden voor drie verschillende vegetarische gerechten. De krat wordt geleverd met een recept waarop duidelijk staat beschreven hoe je de maaltijden moet bereiden. Ook deze bezorging is op maandagavond, of in het weekend van donderdagavond tot en met zaterdagochtend. Kies een moment dat jou het beste uit komt!

Tot slot is er nog een weekendkrat, ideaal voor in het weekend. Deze krat is een wat luxere krat die voorzien is van mooi groenten, 2 porties vlees en of vis en een aantal delicatessen. Daarnaast wordt er een ambachtelijk en vers brood bijgeleverd. De bezorging vindt plaats van donderdagavond tot en met zaterdagochtend.

Veel gestelde vragen

Waar komt de Krat vandaan?

De Krat komt uit Amsterdam en wordt gerund door een team van mensen met een passie voor voeding. Sinds 2010 bezorgt deze aanbieder al ingrediënten aan huis. Hiermee zijn het de grondleggers van de maaltijdboxen branche in Nederland.

Is de Krat duurzaam?

Ja, de Krat mag zeker duurzaam genoemd worden. Sinds 2015 is het zelfs officieel B corp gecertificeerd. Hiermee is het onderdeel geworden van een internationale beweging die bijdraagt aan een duurzame wereld.

Wat zit er volgende week in de box?

Altijd kun jij op de website bekijken wat er in de krat van volgende week zit. Bekijk het overzicht op de website zodat je weet wat je kunt verwachten.

Zijn alle producten biologisch?

Niet alle producten van deze aanbieder zijn voorzien van een keurmerk. Hierdoor mogen ze zichzelf niet 100% biologisch noemen. Wel zorgen ze er voor dat de producten onbespoten en duurzaam zijn.

Hoe werkt het flexibele abonnement?

Net als bij de andere bedrijven die maaltijdboxen aanbieden, werkt dekrat.nl met een flexibel abonnement. Als je lid bent geworden krijg je een account. Binnen je account kun je het abonnement gemakkelijk wijzigen. Dit is handig voor als je een keer een week wilt overslaan of juist meer producten wilt ontvangen.

Zijn de recepten eenvoudig?

De recepten die bij de ingrediënten worden geleverd zijn eenvoudig uit te voeren. Ook als je niet goed kunt koken moet jij er met deze stapsgewijze uitleg er uit zien te komen. Je hoeft je hier dus absoluut geen zorgen om te maken.

Mijn vraag staat er niet tussen?

Het kan zijn dat jouw vraag er niet tussen staat. Neem dan gerust contact met ons op. Ook kun je contact opnemen met de helpdesk van dekrat.nl. De helpdesk zou je ook graag verder willen helpen bij het maken van de juiste keuze.

Dekrat.nl ervaringen

Benieuwd naar wat andere klanten vinden? Lees reviews over deze maaltijdbox. Heb jij zelf ervaring met het bestellen van deze box? Help dan andere bezoekers door een eerlijke review te plaatsen waarin jij je ervaringen beschrijft!