Chef Ali Maaltijdbox

chef-ali-maaltijdboxChef Ali is ontstaan uit een eigen gemis van halalproducten in een maaltijdbox. De meeste maaltijdboxen bevatten geen halal vlees en zijn daardoor niet geschikt voor iedereen. De bekende tv kok, Chef Mounir Toub, biedt daarom deze maaltijdboxen aan, zodat iedereen die van gezonde voeding en halal wil eten ook gebruik kan maken van deze service. De recepten zijn gebaseerd op de Arabische keuken en wereldgerechten. Je zult dan ook geen typische Nederlandse menu’s, zoals boerenkool, in de maaltijdboxen vinden. Maar wel nasi goreng, Turkse bulgursalade en bijvoorbeeld pikante taco’s.

Wat is Halal?

Wanneer men spreekt over Halal vlees dan zijn de dieren geslacht volgens de Islamitische wetten. Het dier moet sterven door een snede in de hals te maken met een scherp mes. Alles wat door de Koran als goed en rein kan worden gezien, wordt Halal genoemd. Het vlees in de maaltijdboxen is altijd op deze wijze geslacht en er wordt altijd gebruik gemaakt van puur en eerlijk scharrelvlees. Je zult nooit varkensvlees in een maaltijdbox aantreffen, omdat deze dieren volgens de Koran onrein zijn.

 

De ingrediënten

Er wordt altijd gebruik gemaakt van verse groenten en fruit die afkomstig zijn van lokale groenteboeren. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van seizoensgroenten die vers van het land komen. Het Halal vlees komt altijd van scharreldieren en de vis komt vers gevangen uit de zee. De verse ingrediënten worden allemaal meegeleverd in de maaltijdbox. Om de gerechten te kunnen bereiden, dien je zelf het één en ander in huis te hebben. De meeste ingrediënten staan in ieders keukenkastje, zoals zout, peper en olijfolie. Op de website kun je een ingrediëntenlijst vinden van de dingen die je nodig hebt om deze gerechten te kunnen bereiden.

 

De maaltijdbox

Dit boodschappenpakket bevat ingrediënten voor drie maaltijden in de week. De recepten variëren wekelijks en bevatten heerlijke wereldgerechten die je kunt bereiden met de verse ingrediënten. In de maaltijdbox kun je altijd de bijbehorende recepten vinden die door Chef Mounir Toub zijn samengesteld. Dit zijn altijd drie Arabische- of wereldgerechten. Dit is een goede variatie op de Hollandse keuken. Met de maaltijdbox kun je allerlei gerechten vanuit de wereld uitproberen. Een uitkomst wanneer je eens een keer iets anders wilt dan pasta en aardappels. Het is ook een goede manier om kinderen iets bij te brengen over de wereldkeuken, door ze de verschillende gerechten te laten proeven.

 

Abonnementen

Chef Ali levert maaltijdboxen in heel Nederland. Het maakt dus niet uit waar je woont. Alle maaltijdboxen worden gratis en gekoeld bij je thuis bezorgd. Je kunt eenmalig een bestelling plaatsen of een abonnement nemen. Wanneer je kiest voor een abonnement dan is het mogelijk om je bezorgingen tijdelijk stop te zetten. Dit is een uitkomst voor de momenten wanneer je vaak van huis bent of een keer met vakantie gaat. De prijs van een maaltijdbox is afhankelijk van het aantal personen. Een maaltijdbox voor één persoon kost 29 euro.

Gemakkelijk en lekker

Met de maaltijdbox van Chef Ali heb je altijd binnen dertig minuten een gezonde en voedzame maaltijd op tafel staan. Je hoeft geen kookboeken door te lezen om een werelds gerecht op tafel te zetten. Op de bijgeleverde recepten staat stapsgewijs uitgelegd hoe je een gerecht moet bereiden. Je kunt online nakijken welke gerechten er op het menu staan voor de komende week. Als je nog geen abonnement hebt, kun je direct online de maaltijdbox bestellen. De gevarieerde wereldgerechten kun je uitstekend gebruiken voor de momenten waarop je een etentje geeft. Je geeft gewoon aan voor hoeveel personen je wilt bestellen. Met het bijbehorende recept heb je jouw wereldgerecht zo klaar.

Veel gestelde vragen

Wat zit er in de box van volgende week?

Iedere week is op de website van AH te zien wat er in de box van volgende week zit. Zo kun jij iedere week kijken of jij het waard vind om de box samen met je boodschappen online te bestellen. Bekijk hier het aanbod van volgende week.

Voor hoeveel personen zijn de ingrediënten?

Bij de Albert Heijn heb jij twee keuze mogelijkheden. Zo kun je kiezen uit een box voor twee personen of vier personen. Als je met meer personen bent kun je er dus ook voor kiezen om twee boxen te bestellen. Ben je met slechts een persoon? Je zou dan de maaltijden vaker kunnen eten of het invriezen voor een later moment.

Kan ik de box ook ophalen?

Doordat deze box van de Albert Heijn is, is het mogelijk om de box op te halen in iedere AH vestiging. Plaats je bestelling online en haal de box op, op een door jou bepaalt moment. Natuurlijk is het ook mogelijk om het gratis te laten verzenden.

Hoelang duurt het bereiden van een maaltijd?

Alle boxen worden afgeleverd met de verse ingrediënten en een eenvoudig recept. Als je alle stappen van het bijgevoegde recept opvolgt ben je maximaal 30 minuten in de keuken bezig. Ook als je niet goed kunt koken, zijn de recepten door jou klaar te maken binnen de 30 minuten.

Kun je een abonnement afsluiten op deze foodbox?

Bij AH is het niet mogelijk om een abonnement af te sluiten. Het voordeel hier aan is dat jij iedere week eerst kunt bekijken wat er in de doos zit. Bevalt de inhoud? Dan bestel je. Bevalt de inhoud niet? Dan wacht je nog een week. Ook kun jij de doos laten bezorgen in combinatie met je boodschappen, wat het extra aantrekkelijk maakt.

Wat voor ingrediënten worden er gebruikt?

Er worden veelzijdige ingrediënten gebruikt, zodat er iedere keer weer iets nieuws op tafel staat. Toch blijft de basis het zelfde. Dit zou een koolhydraat bron zijn zoals pasta, rijst of aardappelen. Groente voor de gezondheid. En een eiwitbron wat vaak vlees, vis of een vegetarische eiwitbron is.

Mijn vraag staat er niet tussen?

Neem gerust contact met ons op of met de klantenservice van AH als je nog vragen hebt over deze foodbox.

Chef Ali maaltijdbox ervaringen

Benieuwd naar wat andere klanten vinden? Lees reviews over deze maaltijdbox. Heb jij zelf ervaring met het bestellen van deze box? Help dan andere bezoekers door een eerlijke review te plaatsen waarin jij je ervaringen beschrijft!