Carrefour hoopt op succes met nieuwe box

De populariteit van maaltijdboxen is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Steeds meer Nederlanders nemen het besluit om een box met gezonde ingrediënten en producten aan huis te laten bezorgen. Zo is Matthijs Maaltijdbox een bijzonder populaire leverancier. De supermarktketen Carrefour… is nu ook overstag. Sinds kort bieden de winkels de zogeheten ‘Simply You Box’ aan.

Succesvolle start

Het aantal winkels dat de maaltijdbox van Carrefour aanbiedt ligt inmiddels op 60. Waarschijnlijk breidt Carrefour dit aantal de komende tijd verder uit. De ‘Simply You Box’ blijkt namelijk een groot succes. In de eerste paar weken vonden er honderden bestellingen plaats. Carrefour is de eerste supermarkt in Nederland die maaltijdboxen aanbiedt. Voorheen kon je voor een box met name op het internet terecht. Zo is het mogelijk om een bestelling te plaatsen bij Matthijs Maaltijdbox of Hello Fresh. Je sluit in dat geval een abonnement af, en geeft je eigen wensen en voorkeuren aan.

Voorlopig alleen in winkel op te halen

Carrefour hoopt het succes van eerdere bedrijven die maaltijdboxen aanbieden te evenaren. De consument vindt het een groot voordeel dat hij of zij niet meer naar de gewone supermarkt hoeft. Verse ingrediënten en producten worden simpelweg aan huis bezorgd. Dit is ideaal wanneer je bijvoorbeeld een druk gezin hebt. Op dit moment kun je de spullen van Carrefour echter alleen in de winkel ophalen. In de nabije toekomst hoopt het bedrijf daar verandering in te kunnen brengen. Wel kun je sinds enige tijd al online boodschappen doen bij Coop.

Geen abonnement

In de box van Carrefour bevinden zich diverse ingrediënten en recepten waar je lekker mee aan de slag kunt in de keuken. Een voordeel van Carrefour ten opzichte van online aanbieders is dat je er geen abonnement hoeft af te sluiten. Je bent dus nergens aan gebonden, en hoeft je niet af te melden tijdens vakanties. De tijd zal leren of Carrefour een sterke concurrent zal zijn van succesvolle maaltijdbox aanbieders als Matthijs Maaltijdbox en Hello Fresh.

5/5 - (2 stemmen)

Plaats een reactie