Boodschappen thuisbezorgen

Online de boodschappen doen wordt steeds populairder in Nederland. Het bespaart tijd, irritatie voor de kassa, gesjouw en in bepaalde gevallen zelfs geld. De kosten voor thuisbezorgen kunnen namelijk lager uitvallen dan wat je kwijt bent aan benzine en parkeren. De prijzen van de producten zijn in de websupermarkt meestal exact hetzelfde als in de gewone supermarkt.

We bekeken 7 grote supermarktketens die boodschappen thuisbezorgen. In het overzicht kun je zien in welke delen van het land ze deze dienst aanbieden en wat de voorwaarden en kosten zijn. Bekijk als jouw favoriete supermarkt ook in het rijtje voorkomt.

1. PLUS supermarkt – boodschappen online bestellen

Ruim 250 PLUS supermarkten verspreid over nagenoeg alle regio’s bieden tegenwoordig een bezorgoptie. Je kunt het tijdstip aangeven waarop je de boodschappen tot aan de keuken wilt hebben. Een groot voordeel van PLUS is dat het minimum bestelbedrag erg laag is.

Minimaal bestelbedrag: € 25,-

Kosten thuisbezorgen: € 6,-

Kosten Express-bestelling (= levering binnen 2 uur): € 8,50

Betalen: met PIN bij levering

Plus2. Jumbo supermarkten – boodschappen aan huis geleverd

Jumbo bezorgt 6 dagen per week tot in de keuken. Je bepaalt zelf wanneer de boodschappen geleverd moeten worden en tien minuten voordat de bezorger arriveert, ontvang je een sms. De supermarktketen bezorgt al in veel plaatsen in Nederland en het worden er steeds meer.

Minimaal bestelbedrag: € 25,-

Kosten thuisbezorgen: € 6,- (vanaf € 70,- aan boodschappen krijg je € 1,- korting op de bestelkosten).

Betalen: met PIN bij levering

3. Hoogvliet supermarkten – boodschappen thuisbezorgen

Hoogvliet supermarkten bezorgt voorlopig slechts in Den Haag en de regio Hendrik-Ido-Ambacht. Het bedrijf onderzoekt de mogelijkheden om het bezorgingsgebied uit te breiden. Hoogvliet heeft geen eigen besteldienst maar maakt gebruik van de service van PostNL.

Minimaal bestelbedrag: € 50,-

Kosten thuisbezorgen: € 4,99

Betalen: online met iDeal

4. Albert Heijn – boodschappen thuisbezorgen

Albert Heijn was de eerste grote supermarktketen die boodschappen thuis bezorgde. Inmiddels is het in bijna heel Nederland mogelijk om online bestelde AH-boodschappen aan huis geleverd te krijgen. Gekoelde producten komen koel uit te bestelwagen en vriesproducten worden in een grote vrieszak geleverd.

Albert Heijn is al sinds 1948 een beursgenoteerd bedrijf. De tijd die je bespaart omdat je niet uit huis hoeft voor de boodschappen, kun je dus gebruiken om geld te verdienen via de handel in aandelen van de supermarktketen.  Tussen het handelen in aandelen in kun je snel naar de webwinkel van Albert Heijn surfen en de boodschappen bestellen. De bezorgers brengen ze tot in de keuken.

Minimaal bestelbedrag: € 70,-

Kosten thuisbezorgen: tussen € 3,95 en € 12,95 – afhankelijk van tijdstip en dag

Betalen: met PIN bij levering

5. Spar – boodschappen thuis laten bezorgen

De thuisbezorgen dekking van SPAR is nagenoeg landelijk. Als enige supermarktketen heeft SPAR geen minimum bestelwaarde om producten thuis bezorgd te krijgen. Bestel je voor 10.00 uur je boodschappen, dan ontvang je ze nog dezelfde dag.

Minimaal bestelbedrag: Geen minimum

Kosten thuisbezorgen: € 4,95 – en gratis als je meer dan € 50,- aan boodschappen hebt besteld.

Betalen: met PIN bij levering

6. DekaMarkt supermarkt – boodschappen thuisbezorgen

De bezorgdienst geldt niet voor alle regio’s waar er een DekaMarkt is. Door op de website je postcode in te vullen weet je meteen als jouw regio er bijzit. De boodschappen worden tot aan de keuken in een stevige klapkrat geleverd, waarvoor je een waarborgsom van € 5,- moet betalen.

Minimaal bestelbedrag: € 35,-

Kosten thuisbezorgen: € 3,95 (vanaf € 70,- aan boodschappen krijg je € 1,- korting op de bestelkosten).

Betalen: met PIN bij levering

7. Picnic – online boodschappen doen

De bezorgers van Picnic rijden in milieuvriendelijke elektrische busjes en brengen de boodschappen tot aan de keuken. Met een app kun je rit van het busje naar je huis volgen. Om het nog mooier te maken is de bezorgdienst geheel gratis. De dienst is vooralsnog geconcentreerd rond de zuidelijke regio’s.

Minimaal bestelbedrag: € 25,-

Kosten thuisbezorgen: gratis

Betalen: online met iDeal

Rate this post

Plaats een reactie