HelloFresh

Op deze pagina ontdek jij alles wat jij moet weten over de maaltijdboxen van HelloFresh. Bekijk de verschillende mogelijkheden en lees meer informative over dit bedrijf.

HelloFresh Maaltijdbox

✓  Gezond & Vers

✓ Relatief goedkoop

✓ Familie recepten

Over HelloFresh

Op deze pagina ontdek jij alles wat jij moet weten over de maaltijd-boxen van HelloFresh. Bekijk de verschillende mogelijkheden en lees meer informative over dit bedrijf.

Je hebt ze vast wel eens in de stad zien staan, de promotie medewerkers van HelloFresh die op straat staan met een kraam groente en je een actie van HelloFresh willen aanbieden. Momenteel is dit bedrijf de marktleider op het gebied van maaltijdboxen in Nederland. Maar niet alleen in Nederland is dit bedrijf actief, ze hebben wereldwijde ervaring en hebben hoofdkantoren in verschillende grote steden zoals Berlijn, Amsterdam maar ook New York. Het bedrijf is onderdeel van Rocket Internet, een groot investeringsbedrijf in allerlei internet projecten. Het meest bekende bedrijf hiervan is Zalando dat momenteel een van de marktleiders is in de kledingbranche.

Sinds 2012 bied dit bedrijf verse maaltijden in een doos aan in Nederland, maar sinds de afgelopen maanden is het grote success begonnen en lijkt er een ware stijd losgebarste te zijn rondom de markt van de boxen.

Bedrijfsfilosofie van HelloFresh

Voedingsexperts en leveranciers met een passie worden samen gebracht door dit bedrijf. Dit is de perfecte combinatie voor een gezonde en verantwoorde maaltijd. Het bedrijf doet voor jou alle boodschappen voor drie tot vijf complete maaltijden. Om dit te realiseren kijken de voedingsexperts naar de mogelijkheden om verse en lekkere producten verkrijgbaar zijn. De leveranciers zijn bekend waardoor er duidelijkheid is bij de herkomst van ieder product.

Het begint bij het uitzoeken van de recepten, HelloFresh probeert hier zo vernieuwend mogelijk in te zijn zodat je voldoende variatie op je bord krijgt. Er wordt regelmatig gekozen voor een groente die je niet in een willekeurige supermarket zult terug vinden. In het recept staat beschreven hoe jij het moet bereiden, zo leer jij nieuwe groente kennen en bereiden. De boxen zijn ook erg gevarieerd. Niet alleen door constant nieuwe recepten te introduceren, maar ook door per seizoen de seizoensgebonden producten te gebruiken. Zo kun je in de wintermaanden boerenkool, koolraap en pastinaak verwachten terwijl de dozen in het voorjaar voorzien zijn van raapstelen, porstelein en verse asperges.

De producten zijn niet allemaal biologisch, omdat er met name wordt gekeken naar variatie, versheid en de smaak. Doordat ze vers worden ingekocht bij een leverancier zijn de producten doorgaans niet voorzien van smaakversterkers of andere onnodige toe voegingen.

Een leuke voorwaarde bij de recepten is dat ze erg makkelijk zijn en in slechts 30 minuten te bereiden. De voedingswaarde per maaltijd is van te voren bekend, hierdoor is het erg makkelijk te plaatsen in een flexible dieet en ben jij op de hoogte van de macro nutriënten die je binnen krijgt. Grote concurrenten van Hellofresh zijn Mathijs  & de AH.

Hoe gebruik je de Hellofresh kortingscode?

Wij kunnen niet garanderen dat er altijd een werkende code beschikbaar is, maar mocht deze momenteel beschikbaar zijn dan zullen wij je hier uitleggen hoe je deze gebruiken kunt. Het gebruik van de HelloFresh kortingscode is super eenvoudig.

Als eerst zoek je de maaltijdbox uit die jij graag wilt hebben. Selecteer het aantal personen en de frequentie en vul je postcode in. Vervolgens klik je op bestellen waardoor je uit komt op een afrekenpagina. Op deze pagina zie jij een overzicht van jouw bestelling. Hier krijg jij nog de mogelijkheid om een extra product aan je bestelling toe te voegen. Ook als je iets wilt wijzigen, kan dat hier nog.

Op deze pagina word jou ook de vraag gesteld of je in het bezit bent van een actiecode. Als je dit bent, vink je dit aan. Vervolgens klapt er een extra invulvlak uit waar jij de code van dit moment kunt invullen.

Gefeliciteerd, je korting wordt nu automatisch verrekend. Je ziet dat het bedrag bij de kassa is afgenomen. Klik op naar de kassa en reken veilig af met een van de vele betaalwijze. Je hebt nu flink weten te besparen op de box! Je kunt deze pagina delen met je vrienden en familie zodat hun ook kunnen besparen op de maaltijdbox.

Vernieuwt: nu ook toetjes bij in je box

HelloFresh blijft vernieuwen. Zo kunnen klanten sinds november ook toetjes bestellen bij hun maaltijdbox. Een ideale afsluiter van een lekkere en gezonde maaltijd. Dat wordt smullen! Bovendien krijg je er ook nog eens elke week twee recepten bij.

Verse en gemakkelijk te bereiden desserts

De desserts van HelloFresh… zijn uiteraard lekker vers. Ze worden los geleverd en zijn gemakkelijk te bereiden. Klanten zien precies hoe ze het toetje moeten maken met behulp van een receptenkaart. HelloFresh heeft besloten de maaltijdboxen uit te breiden om tegemoet te zien aan de behoeftes en levensstijl van haar klanten.

Persoonlijker en meer keuze

HelloFresh wil de maaltijdboxen steeds persoonlijker maken. Ook wil het bedrijf steeds flexibeler worden, zodat klanten meer keuze hebben. Door het aanbieden van desserts is de maaltijdbox completer dan ooit. De eerste toetjes week beloofd in elk geval veel goeds. Als klant heb je onder andere de keuze uit chocoladevla met mango en cashws of een mini-trifle met vanille muffins, vanille yoghurt en gebakken appel. Klinkt goed!

HelloFresh gaat naar de beurs

Het Duitse bedrijf Hello Fresh maakt een beursgang. De plannen lagen er al langer, maar worden nu eindelijk gerealiseerd. Hello Fresh werd opgericht in 2011 en is specialist in het leveren van maaltijdboxen. Inmiddels heeft het duizenden klanten aan zich gebonden en een geschatte waarde van ongeveer 2 miljard euro.

Aandeelhouders

De huidige eigenaren van Hello Fresh doen hun aandelen voorlopig niet van de hand. Alleen nieuwe aandelen in het bedrijf worden uitgegeven. De grootste aandeelhouder van Hello Fresh is Rocket Internet uit Duitsland, met 53 procent.

Eindelijk winst?

Hopelijk zorgt de beursgang eindelijk voor winst. De afgelopen jaren heeft Hello Fresh namelijk verlies geleden. In 2016 was dit meer dan 90 miljoen euro en in 2015 maar liefst 115 miljoen. Wel nam de omzet van 305 miljoen euro in 2015 toe naar 597 miljoen euro in 2016. Volgens Hello Fresh zelf neemt de omzet bovendien steeds meer toe en schijnt dit jaar de 400 miljoen ruim te worden overstegen.

Hello Fresh wil 230 tot 300 miljoen euro ophalen op de beurs

Hello Fresh is een succesvol bedrijf dat aan honderden gezinnen gezonde maaltijdboxen bezorgt. De onderneming boekt op dit moment echter nog geen winst. Daarom heeft Hello Fresh besloten om naar de beurs in Frankfurt te gaan. Het bedrijf wil graag winstgevend worden en 250 tot 300 miljoen euro ophalen…

 

Beurs in Frankfurt

De Duitse investeerder Rocket Internet heeft 53 procent van Hello Fresh in handen. De investeerder neemt het bedrijf mee de beurs in Frankfurt op voor in elk geval 15 maanden.

Omzet

Hello Fresh boekte in de eerste helft van 2017 wel een flinke omzet, namelijk 435 miljoen euro. Daarbij verloor het netto 57 miljoen euro. In het tweede kwartaal van het jaar was de omzet 230 miljoen euro. Ondanks de grote omzet boekt Hello Fresh nog rode cijfers, namelijk een negatieve marge van 7.5 procent. Dit moet gaan veranderen in de toekomst. Uiteindelijk moet er een positieve winstmarge komen van 12 tot 15 procent.

Hello Fresh is een van de snelstgroeiende bedrijven in Europa

Hello Fresh is ontzettend populair in Europa. Het maakt dan ook een stormachtige groei door. Zo blijkt uit cijfers dat het bedrijf van een omzet van 2.3 miljoen in 2012 is gegroeid naar 304 miljoen in 2015. De waarde van Hello Fresh wordt in totaal geschat op 2 miljard, en dat in een zeer competieve markt! Het is dan ook geen verrassing dat Hello Fresh een plekje heeft veroverd in de lijst van de duizend snelstgroeiende Europese bedrijven.

Het voordeel van HelloFresh

HelloFresh heeft inmiddels honderdduizenden Europese klanten. Ook in Nederland doet het bedrijf het erg goed. Het maakt het bereiden van maaltijden dan ook gemakkelijker dan ooit. De klanten vinden het erg fijn dat zij voor gezonde ingrediënten en maaltijden niet meer de deur uit hoeven. In plaats daarvan wordt een gevarieerde box aan huis bezorgd.

HelloFresh verovert Europa

HelloFresh is van plan om heel Europa te veroveren. Het bedrijf heeft dan ook vergevorde plannen om zich verder uit te breiden. Zo tekende het onlangs een overeenkomst met de Britse retailer Sainsbury’s om voet aan de grond te krijgen in Groot-Brittannië.  Uiteraard is Hello Fresh erg blij dat het in de Europese lijst is belandt. Volgens bedenker Dominik Richter “is het een bewijs dat het HelloFresh team de laatste 5 jaar keihard heeft gewerkt, en dat het elke dag met plezier nieuwe uitdagingen aangaat”.

HelloFresh maaltijdboxen verkocht in winkels Groot-Brittannië

Tot nu toe werden de maaltijdboxen van Hello Fresh alleen online aangeboden. Sinds deze maand is daar verandering ingekomen. Het succesvolle bedrijf is namelijk nu ook actief in een supermarkt in Groot-Brittannië. De maaltijdboxen worden voortaan ook verkocht bij Sainsbury’s in de Britse hoofdstad Londen…

Sainsbury’s

In het zuidoosten van Groot-Brittannië en in Sainsbury’s vind je voortaan maaltijdboxen voor 2 personen. Eigenlijk zijn het niet echt maaltijdboxen, maar ‘meal kits’ voor meerdere personen. Voor 10 euro haal je een heerlijke maaltijd in huis. Bij succes zullen de maaltijdboxen ook in andere filialen van Sainsbury’s worden geïntroduceerd. Een precieze datum daarvoor is nog niet bekend. Zoals gewoonlijk zijn de recepten van Hello Fresh vers en gevarieerd. Elke zes weken proef je andere recepten en smaken.

Maaltijdboxen in de winkel

HelloFresh kampt op dit moment met verlies. Dat komt vooral door het feit dat het jonge bedrijf nog veel investeert in marketing. In haar streven naar meer winst heeft besloten om iets nieuws uit te proberen. Het heeft daarvoor advies gevraagd aan haar klanten. Deze gaven aan dat de maaltijdboxen van HelloFresh ook best in de winkel verkocht mogen worden. Daardoor hoeven ze hun maaltijden niet te plannen. Bovendien spreekt het bedrijf met de maaltijdboxen in de winkel een hele nieuwe doelgroep aan.

HelloFresh start met nieuw business model

Hello Fresh is haar businessmodel aan het veranderen. Het bedrijf lijdt namelijk verlies. Inmiddels zijn er een aantal inventieve manieren verzonnen om meer klanten te trekken. Zo opende HelloFresh onlangs een pop-up store in Londen. Ook verkoopt de maaltijdbezorgdienst sinds kort ‘meal kits’ in de Britse… winkelketen Sainsbury’s.

Meal kit voor 2 personen

Met een ‘meal kit’ wordt een grote maaltijd voor 2 personen bedoelt. Inmiddels kun je ze vinden in 35 winkels, verspreid over de hoofdstad Londen en het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Bij succes zullen de boxen landelijk worden verkocht. Er is sprake van veel variatie, want het assortiment zal om de 5 weken worden veranderd.

Geen kant-en-klare maaltijden

De ‘meal kit’ is ideaal voor mensen die geen behoefte hebben aan kant-en-klare maaltijden, maar die toch gezond willen eten. Bijkomend voordeel is dat je jouw maaltijden nooit hoeft te plannen. Laat je dus verrassen door HelloFresh!

Pop-up store

De pop-up store is tijdelijk. Het is opgericht om klanten kennis te laten maken met de maaltijdboxen van HelloFresh. Het is nog niet duidelijk tot wanneer de store open blijft.

Persoonlijker dan ooit

De maaltijdboxen van HelloFresh worden persoonlijker dan ooit. Als klant kun je voortaan een maaltijdbox aansluiten die perfect aansluit bij je persoonlijke voorkeuren. Zo zal er onder andere rekening worden gehouden met het aantal calorieëen in een maaltijdbox…

Specifieke voorkeuren

Het aantal calorieëen is absoluut niet de enige specifieke voorkeur die je kunt aangeven. Zo levert HelloFresh voortaan ook recepten die snel bereid kunnen worden en ‘avontuurlijke gerechten’.  Daarbij laat men zich verrassen door de inhoud van de maaltijdbox. Ook leuk om een keer uit te proberen!

Nog persoonlijker

Hello Fresh wil met deze nieuwe stijl haar maaltijdboxen nog beter aan laten sluiten op de wensen en behoeftes van de klant. Zij hebben op dit moment al de keuze uit een groot aantal recepten en ingrediënten. Het maken van een maaltijd wordt door de nieuwe maaltijdboxen nóg persoonlijker. De essentie van Hello Fresh blijft verder hetzelfde, namelijk wekelijks een gezond en gevarieerd menu aanbieden zonder dat mensen naar de supermarkt hoeven.

Speciale eetbox

HelloFresh houdt wel van een persoonlijk tintje en bijzondere acties. Zo bezorgde het bedrijf tijdens de feestdagen speciale kerstboxen. Klanten mochten hun eigen kerstbox met heerlijke ingrediënten samenstellen. Ze hoefden dus niet eens de deur meer uit om voor de feestdagen boodschappen te doen.

Kerstbox aan huis

Inmiddels houdt Koning Winter Nederland in zijn greep. Wel zo fijn dat je maaltijdboxen aan huis kunt laten bezorgen. Ook tijdens de kerstdagen staat HelloFresh klaar voor iedereen die geen zin heeft om buiten de deur boodschappen te doen. Het bedrijf bezorgt namelijk speciale kerstboxen voor de feestdagen.

Vier kerstboxen

Als klant van HelloFresh heb je de keuze uit drie vier kerstboxen, namelijk de originele variant, een vegetarische versie, een kerstbox deluxe en een gourmetbox. Een kerstbox deluxe is erg leuk wanneer je graag wilt uitpakken tijdens de feestdagen. Of misschien gourmet je graag gezellig met het hele gezin. Dankzij deze maaltijdbox aanbieder hoef je voor lekker vlees niet eens de deur meer uit.

Wijntje en kaasje erbij

Bijzonder genoeg hoef je voor de kerstbox geen lid te zijn van HelloFresh. Je kunt ze namelijk ook zonder lidmaatschap bestellen. Ook is het mogelijk om er een speciaal wijnarrangement bij te bestellen, en een heerlijk kaasplankje met Nederlandse en Belgische kazen. Dat wordt smullen geblazen!

Voedselbank

HelloFresh denkt niet alleen aan haar eigen klanten. Dit jaar houdt het bedrijf ook rekening met de minderbedeelden in Nederland. Zodoende kun je na het bestellen van een maaltijdbox een tweede exemplaar schenken  aan de voedselbank. Je kunt de kerstboxen van HelloFresh bestellen van 7 november tot 19 december 2016.

HelloFresh ervaringen

Benieuwd naar wat andere klanten vinden? Lees reviews over deze maaltijdbox. Heb jij zelf ervaring met het bestellen van deze box? Help dan andere bezoekers door een eerlijke review te plaatsen waarin jij je ervaringen beschrijft!